Насловна arrow Публикации
Публикации

Додадено на

Подреди по : Име | Датум | Погледи [ Растечко ]
The focus of this Guide lies on the Internet, on social networks, and also presents other forms of communications and key locations where misuse of personal data and invasion of privacy is possible.
Fokusi i këtij udhëzuesi është vendosur në internetin, rrjetet sociale, por gjithashtu janë paraqitur edhe forma tjera të komunikimit dhe vende kyçe ku është i mundshëm keqpërdorimi i të dhënave personale dhe shkelja e privatësisë. Duke treguar interesim për teknologjitë të cilat i shfrytëzon fëmija Juaj, Ju mundeni të mësoni bashkë me atë dhe të dini se çka bën ai/ajo kur “rin” në internet.
Фокусот на овој Водич е поставен кон интернетот, кон социјалните мрежи, но претставени се и други форми на комуникација и клучни места каде што е можна злоупотреба на личните податоци и нарушување на приватноста. Покажувајќи интерес за технологиите што ги користи Вашето дете, Вие можете да учите заедно со него/неа и да знаете што прави кога „седи на интернет“.
Основна цел на ова истражување е да се процени степенот на ефективност и ефикасност на спроведените предавања, нивото на свесност кај учениците кај кои е спроведено предавањето, експлицитна информираност на ученици од средните училишта за правото на приватност и заштитата на личните податоци на учениците, особено за користењето на социјалните мрежи, појава на говор на омраза на социјалните мрежи, како и познавање на механизмите за пријава и кои се релевантните институции за одговор при пријава на повреда на правото на заштита на личните податоци.
Кратка брошура со совети како да си ја заштитиме приватноста на YouTube.
<< Почеток < Претходна 1 2 3 4 5 6 Следна > Крај >>
Резултати 1 - 6 од 32
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates