Насловна arrow Публикации
Публикации

Додадено на

Подреди по : Име | Датум | Погледи [ Опаѓачко ]
Кратка брошура со совети како да си ја заштитиме приватноста на Twitter.
Кратка брошура со совети како да си ја заштитиме приватноста на YouTube.
Основна цел на ова истражување е да се процени степенот на ефективност и ефикасност на спроведените предавања, нивото на свесност кај учениците кај кои е спроведено предавањето, експлицитна информираност на ученици од средните училишта за правото на приватност и заштитата на личните податоци на учениците, особено за користењето на социјалните мрежи, појава на говор на омраза на социјалните мрежи, како и познавање на механизмите за пријава и кои се релевантните институции за одговор при пријава на повреда на правото на заштита на личните податоци.
Фокусот на овој Водич е поставен кон интернетот, кон социјалните мрежи, но претставени се и други форми на комуникација и клучни места каде што е можна злоупотреба на личните податоци и нарушување на приватноста. Покажувајќи интерес за технологиите што ги користи Вашето дете, Вие можете да учите заедно со него/неа и да знаете што прави кога „седи на интернет“.
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates