Насловна arrow Ресурсиarrow За деца и тинејџериarrow Бесплатни едукативни и заб
Бесплатни едукативни и заб

Додадено на

Подреди по : Име | Датум | Погледи [ Растечко ]
TuxType TuxType 04/24/2008
TuxType е едукативна игра за деца која има за цел да ги научи на буквите од англиската азбука, како и да ги подобри нивните вештини во пишувањето. Инсталациониот фајл за Windows е голем 8.73 MB, но од листата можете да преземете верзија и за останатите оперативни системи.
TuxMath TuxMath 04/24/2008
TuxMath е едукативна аркадна игра за деца. Наменета е за учење на бројките и вежбање на основните математички операции на забавен начин. Инсталациониот фајл за верзијата за Windows е голем 6,54MB, но доклку користите некој друг оперативен систем, пронајдете ја соодветната верзија од листата.
TuxPaint TuxPaint 04/24/2008
Бесплатен софтвер за цртање за деца на возраст од 3 до 12 години. Достапен е за сите популарни оперативни системи, а инсталациониот фајл за Windows е голем 9,1MB. Програмата вклучува готови форми, охрабрувачки звуци и маскота која ги води децата и ја поттикнува нивната креативност. TuxPaint е достапен на македонски јазик.
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates