Faqja e parë
Со новите едукации во Куманово се опфатија 6 училишта
e martë , 04 nëntor 2008
kumanovo-intro-mala.png Во октомвриската фаза од спроведувањето на едукациите за безбедно користење на интернет од страна на децата, беа опфатени вкупно 6 училишта, 4 во кои наставата се изведува на македонски јазик и 2 во кои наставата се изведува на албански. Во четирите македонски училишта едукациите ги изведоа Маргарита Аврамовска и Зоран Стефановски, додека за албанските задолжен беше Реџаиљ Али.


Lexoni përmbajtjen...
 
Едукации за безбедно користење на интернет и во Велес
e hënë , 03 nëntor 2008
veles-intro-mala.png
На 21-ви и 22-ри октомври, едукации за безбедно користење се одржаа и во градот Велес. За разлика од другите градови каде се одржуваа вакви едукации и во текот на минатата учебна година, овде се одржаа за прв пат. Беа опфатени 4 училишта, две основни и две средни. Едукациите ги спроведоа координаторите на проектот Ирина Шумадиева од Метаморфозис и Татјана Јаневска од Меѓаши.


Lexoni përmbajtjen...
 
Edukime për përdorim të sigurt të internetit në Tetovë
e hënë , 03 nëntor 2008
Kiril-i-Metodij-1-mala.png
 
Në tetor u realizuan edukime të reja për përdorim të internetit nga fëmijët, në 3 shkolla të Tetovës. Edukimet i realizoi Xhanije Iseini, bashkëpunëtore e projektit. U përfshinë dy shkollat fillore "Liria" dhe "Kirili dhe Metodi", si dhe shkolla e mesme ekonomike "8 shtatori".

Lexoni përmbajtjen...
 
Edukime në SHF “Jan Amos Komenski”
e premte , 24 tetor 2008
komenski-intro-mala.png
 
Gjatë javës së kaluar, prej 13 deri më 15 tetor u realizuan edukimet për shfrytëzim të sigurt të internetit nga ana e nxënësve në shkollën fillore “Jan Amos Komenski” në Shkup. Edukimet i realizoi Irina Shumadieva nga Metamorfozis.

Lexoni përmbajtjen...
 
Edukime për përdorim të sigurt të internetit në SHMNK "Vllado Tasevski"
e premte , 24 tetor 2008
tasevski-intro-mala.png Më 21 tetor, u mbajtën edukime për përdorim të sigurt të internetit në shkollën e mesme "Vllado Tasevski" në Shkup. U realizuan gjithsej 8 edukime nga të cilat 6 për nxënësit dhe nga 1 për arsimtarët dhe prindërit. Me 8 edukimet u përfshinë 158 nxënës, 23 arsimtarë dhe 20 prindër. Edukimet i realizoi Elena Stojanovska nga Drejtoria për mbrojtje të të dhënave personale.

Lexoni përmbajtjen...
 
Edukime të reja për siguri në internet në Manastir
e premte , 24 tetor 2008
bitola-intro-mala.png
Shkolla e mesme "Taki Daskallo" dhe shkolla fillore "Kole Kaninski" u përfshinë në edukimet për përdorim të sigurt të internetit nga ana e fëmijëve gjatë këtij muaji. Në shkollën e mesme u mbajtën 4 edukime, edhe atë 3 për nxënësit dhe 1 për arsimtarët, ndërsa për prindërit nuk u mbajt edukim. Në shkollën fillore u mbajtën të gjitha 5 edukimet e parapara.

Lexoni përmbajtjen...
 
Завршени едукациите и во Охрид
e enjte , 23 tetor 2008
ohrid-novi-intro.png
 
Уште 4 училишта во Охрид беа опфатени со едукации за безбедно користење на интернет во текот на изминатите 2 недели. За разлика од едукациите спроведени во текот на минатата учебна година, овој пат се презентираше само на македонски јазик. Едукациите ги реализираа Марија Пупиноска Гогова и Катерина Ситникоска.

Lexoni përmbajtjen...
 
Во Штип, едукации за безбедно користење на интернет уште во две основни училишта
e mërkurë , 22 tetor 2008
Toso-Arsov-intro-mala.png
 
Минатата недела во Штип беа реализирани 10 нови едукации за безбедно користење на интернет од страна на децата. По 5 едукации се реализираа во основните училишта „Гоце Делчев“ и „Тошо Арсов“. Едукациите ги спроведоа Гоце Коцески и Душан Миланов.

Lexoni përmbajtjen...
 
<< Fillim < E mërparshme 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Tjetra > Fund >>

Rezultatet 113 - 120 nga 149
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates