Насловна
Истражување за навиките на интернет кај децата
15.07.2011.

istrazuvanje.jpgЗа време на посетите на 8 градови во Република Македонија, вклучително Скопје, Тетово, Гостивар, Битола, Велес, Дебар, Неготино и Штип, во јуни 2011 година, при што се одржаа проекции кратките едукативни филмови и презентација на онлајн игри изработени како дел од проектот, беше спроведено истражување за навиките на интернет кај децата. 


Прочитај повеќе...
 
Проекција на кратки едукативни филмови во Тетово, Гостивар, Битола и Дебар
13.06.2011.

opme-vtori_obuki.jpg По одржаните проекции во Скопје, Штип, Велес и Неготино, оваа недела кратките едукативни филмови изработени во рамките на проектот „Приватност на интернет на лесен начин“ беа прикажани во Тетово, Гостивар, Битола и Дебар.

Прочитај повеќе...
 
Проекција на кратки едукативни филмови во Скопје, Штип, Велес и Неготино
2.06.2011.
Прочитај повеќе... Во текот на оваа недела, се одржаа неколку проекции на едукативните филмови изработени во рамките на проектот „Приватност на интернет на лесен начин“. Беа опфатени деца од Скопје, Неготино, Велес и Штип, а другата недела следуваат проекции уште во 4 други градови низ нашата република.

Прочитај повеќе...
 
Промоција на кратки едукативни филмови
27.05.2011.
proekcii_na_filmovite.jpgНа 30 мај, со почеток во 10 часот, во просториите на НВО Инфоцентар во Скопје ќе се одржи конференција за печат на која ќе се претстават активностите во рамките на проектот „Приватност на интернет на лесен начин“ на Фондацијата Метаморфозис.

Прочитај повеќе...
 
Најчестите измами на Фејсбук
23.05.2011.
najcestite_fejsbuk_izmami.jpg

Од повиците за помош од пријатели, па сè до понудата да видите кој ви го манијачи профилот, ова се 6-те најчести измами кои треба да ги препознаете на Фејсбук.

 
Дневник: Измамници плетат мрежи на „Фејсбук“
11.04.2011.
izmamnici_pletat_mrezhi_na_facebook.jpg
Кражба на пари, злоупотреба на личните податоци, бришење фајлови од компјутерот, „губење“ на семејството...Ова се само дел од проблемите кои може да ги имате ако наседнете на некоја од стотиците интернет-измами кои кружат на популарната социјална мрежа „Фејсбук“, а која на големо се користи и во Македонија.

 
Игри за безбедност на децата на интернет
8.04.2011.
igri_za_deca.jpgВо рамките на проектот Полесно до приватност на интернетсе развиваат игри за деца кои имаат цел да поттикнат размислување за одредени теми во врска со нивната безбедност додека користат интернет. Досега се направени шест игри од вкупно десет. Сите игри опфаќаат различни области и се во релација со кратките филмови на истите теми, кои набрзо ќе бидат објавени.

Прочитај повеќе...
 
Безбедно на интернет на Априлијада 2011
1.04.2011.
intro_aprilijada_2011.jpg
По повод денот на шегата, 1 април, децата се собраа на плоштадот Македонија, каде што учествуваа во забавната манифестација организирана од детскиот културен центар Карпош. Тимот на Метаморфозис и се приклучи на забавата, доделувајќи им постери за безбедно користење интернет на децата, родителите и наставниците.


Прочитај повеќе...
 
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates