Faqja e parë
Përmbajtje të panumërta zbavitëse dhe të dobishme për fëmijë
e hënë , 21 qershor 2010
2.26-bezbroj-zabavni-i-korisni-sodrzhini-za-deca-veb-intro.png
Pa marrë parasyhs se a dëshiron që kohën tënde të lirë ta shfrytëzosh për zbavitje apo për mësim plotësues, ueb-faqja www.kidsites.com mund të paraqesë një kënd tëndin të përditshëm për zhvillim të mëtutjeshëm të shkathtësive tua.

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 18.05.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Vend i sigurtë për zbavitje, mësim dhe shoqërim gjatë pushimeve verore
e hënë , 21 qershor 2010
2.25-odlicno-mesto-za-zabava-ucenje-i-druzenje-za-vreme-na-letniot-period-intro.png
Edhe pse viti shkollor është nga fundi, kjo nuk do të thotë se mësimi nëpërmjet zbavitjes dhe shoqërimit duhet të përfundojë gjatë pushimeve verore. Poqese dëshiron që kohën tënde të lirë ta plotësosh me aktivitete të dobishme dhe interesante, në ueb-faqen www.mediaart.mk mund të kuptosh shumë më tepër për programin që do ta realizojë qendra e posahapur për fëmijë të moshës prej 4 deri në 12 vjet. 

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 11.05.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Mblidh sa më shumë karrota duke i përmirësuar shkathtësitë tua matematikore
e hënë , 21 qershor 2010
2.24-soberi-shto-povekje-morkovi-podobruvajkji-si-gi-svoite-matematichki-veshtini-veb-intro.png
Të mësosh duke u argëtuar është mënyra më e mirë. Nëpërmjet argëtimit dhe shoqërimit është edhe më interesante. Kerotstiks është ueb-faqe për fëmijë të cilët mund ta mësojnë matematikën në mjedis virtual në mënyrë argëtuese.

Botua në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 04.05.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Ngjarje e vërtetë nga Maqedonia: Është bllokuar një profil në Facebook për shkak të ndryshimit të rastësishëm në parametrat e moshës
e hënë , 21 qershor 2010
2.23-vistinska-sluchka-od-makedonija-blokiran-profil-na-fejsbuk-poradi-sluchajna-promena-vo-postavkite-za-vozrast-intro.png Ndonjëherë, rastësisht ndodhin punë të papëlqyeshme. Nuk ka nevojë që çdoherë ndonjë person tjetër të na e zbulojë privatësinë apo vetë të gabojmë që të na ndodhë ndonjë rast i papëlqyeshëm në Internet. Vërtetim për këtë është ngjarja e mëposhtme që është e vërtetë.

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 27.04.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Ngjarje e vërtetë nga Maqedonia: Videoja e larguar nga YouTube - publikohet përsëri
e enjte , 22 prill 2010
2.22-vistinska-sluchka-od-makedonija---otstraneto-video-od-jutjub--povtorno-se-objavuva-intro.png Për të gjithë ne, imixhi është i rëndësishëm. Është me rëndësi se çka mendojnë njerëzit për ne, çka komentojnë, dhe a na respektojnë. Me mundësitë e reja që i ofron Interneti, imixhi mund të përmirësohet për një çast dhe përnjëherë të bëhemi më të popullarizuar dhe më interesantë për një grup më të madh njerëzish. Për fat të keq, po aq lehtë dikush mund të vendosë diçka në Internet, për shkak të së cilës njerëzit mund ta ndryshojnë mendimin për ne. Një shembull i këtillë është tregimi i mëposhtëm.
Botuarn në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 20.04.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Tribunë: Sigurt në Internet në Kavadar
e enjte , 22 prill 2010
Më 20 prill, në sallën e kuvendit të komunës së Kavadarit u mbajt tribunë me temë: Sigurt në Internet, nga ana e stacionit lokal policor, e përkrahur nga OSBE-ja. Në tribunë morrën pjesë nga 10 nxënës nga të gjitha shkollat fillore dhe të mesme të komunës në moshë 12-17 vjeçare, drejtorët dhe shërbimet profesionale të shkollave, këshilltarë nga Byroja për zhvillimin e arsimit, përfaqësues të organizatave joqeveritare dhe të mediumeve, si dhe redaktorë të ueb-faqeve lokale të cilat shkruajnë për jetën e natës në Kavadar.

Gordana Bogeva, anëtare e rrjetit që përbëhet nga përfaqësues të trajnuar të shkollave dhe të OJQ-ve nga Maqedonia, e formuar në kuadër të projektit "Mbrojtja dhe siguria e fëmijëve dhe të drejtat e tyre në Internet", mbajti një prezantim edukativ në këtë temë.
 
Ngjarje e vërtetë nga Maqedonia: Ofendime për pamjen fizike nëpërmjet grupit në Facebook
e mërkurë , 14 prill 2010
2.21-vistinska-sluchka-od-makedonija---navredi-za-fizichki-izgled-preku-grupa-na-fejsbuk-intro.png


Keqpërdorimet dhe dëmtimi i privatësisë nëpërmjet Facebook-ut assesi të përfundojnë. Përkundrazi, kreativiteti dhe idetë e njerëzve për të bërë punë të këqija po shtohen gjithnjë e më shumë. Ngjarjet e këtilla nuk e anashkalojnë as vendin tonë. Në vazhdim lexoje tregimin për vajzën e mitur e cila është ofenduar nëpërmjet Facebook-ut nga ana e një tinejxhereje tjetër nga shkolla e njëjtë.

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 13.04.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Botë virtuale për hulumtim dhe argëtim
e martë , 06 prill 2010
2.20-virtuelen-svet-za-istrazuvanje-i-zabava-intro.png Poptropika është botë virtuale për fëmijë që mundëson hulumtim dhe lojë në mjedis tërësisht të sigurtë. Çdo muaj, miliona fëmijë nga e tërë bota argëtohen dhe informohen nëpërmjet kërkimeve, tregimeve dhe lojërave në poptropika. Poqese ëndërron të udhëtosh çdokund nëpër botë, vazhdimisht të mësosh gjëra të reja dhe të përjetosh avantura emocionuese, kjo ueb-faqe mund të jetë vend i shkëlqyeshëm për ty, ku do të mund ta kalosh kohën e lirë.
Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 06.04.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
<< Fillim < E mërparshme 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tjetra > Fund >>

Rezultatet 65 - 72 nga 148
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates