Faqja e parë
Botë virtuale për hulumtim dhe argëtim
e martë , 06 prill 2010
2.20-virtuelen-svet-za-istrazuvanje-i-zabava-intro.png Poptropika është botë virtuale për fëmijë që mundëson hulumtim dhe lojë në mjedis tërësisht të sigurtë. Çdo muaj, miliona fëmijë nga e tërë bota argëtohen dhe informohen nëpërmjet kërkimeve, tregimeve dhe lojërave në poptropika. Poqese ëndërron të udhëtosh çdokund nëpër botë, vazhdimisht të mësosh gjëra të reja dhe të përjetosh avantura emocionuese, kjo ueb-faqe mund të jetë vend i shkëlqyeshëm për ty, ku do të mund ta kalosh kohën e lirë.
Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 06.04.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Ngjarje e vërtetë për sajber dhunë: Shoqëri e shkatërruar
e martë , 30 mars 2010
Nuk themi kot se të dhënat personale janë vetëm për vete dhe se duhet të kemi kujdes se me kë i ndajmë ato dhe për çfarë qëllimi. Ndërsa kur bëhet fjalë për fjalëkalimet (password-et), nuk ka dyshim2.19-vistinska-sluchka-za-sajber-nasilstvo---unishteno-prijatelstvo-intro.png - ata janë vetëm për ty, nuk duhet t'ia tregosh as shokut ose shoqes më të mirë. Ja pse...

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 30.03.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Ngjarje e vërtetë nga Maqedonia: Fotografi e keqpërdorur në kontekst pornografik
e mërkurë , 24 mars 2010
2.18-vistinska-sluchka-od-makedonija---zloupotrebena-fotografija-vo-pornografski-kontekst--intro.png
Fotografia është e dhën personale që zbulon shumëçka. Poqese keqpërdoret në Internet, mund të ketë pasoja të pakëndshme për personin që gjendet në fotografi. Një ngjarje e vërtetë për këtë lloj të keqpërdorimit është treguar në tregimin e mëposhtëm.

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 23.03.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Ngjarje e vërtetë: Nga takimi onlajn i dashurisë deri te kidnapimi
e martë , 16 mars 2010
2.17-vistinska-sluchka---od-onlajn-ljubovna-sredba-do-lazhno-kidnapiranje-intro.png
Jo gjithmonë mund t'i dijmë qëllimet e vërteta të njerëzve, veçanërisht jo të atyre të cilët i njohim vetëm nga mjediset virtuale. Tregimi i sotshëm flet për një djalë i cili duke e shfrytëzuar naivitetin dhe pakujdesinë e një vajze në Internet, krijon afërsi të rrejshme dhe shoqëri, me qëllim që të fitojë para.

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 16.03.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Ngjarje e vërtetë nga Maqedonia: Profil i rrejshëm në Facebook për një punëtor të njohur shëndetësor
e martë , 09 mars 2010
2.16-vistinska-sluchka-od-makedonija---lazhen-profil-na-fejsbuk-za-lichnost-na-visoka-pozicija-vo-zdravstvena-ustanova-intro.pngProblemet me hyrjen e palejuar në profilet e huaja në Facebook, ndryshimi i të dhënave personale dhe fotografive, komunikimi në emër të huaj me miqtë e pronarit të profilit dhe ndryshimi i fjalëkalimeve që të pamundësohet qasja, janë të shpeshta dhe të shumta. Nga keqpërdorimet e këtilla nuk janë kursyer as personat publikë dhe të punësuarit në institucione publike që kanë pozita të larta. I tillë është rasti me drejtorin e një spitali në Shkup, për të cilin është hapur profil në Facebook nga ana e një kolegu të tij.

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 09.03.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Ngjarje e vërtetë nga Maqedonia: Janë thyer fjalëkalimet e adresave të e-mailit të katër të punësuarve
e martë , 02 mars 2010
2.15-vistinska-sluchka-od-makedonija---probieni-lozinkite-na-imejl-adresite-na-chetvorica-vraboteni-intro.png Edhe pse këmbimi i porosive nëpërmjet e-mailit është punë shumë e thjeshtë, e sigurtë, dhe e zakonshme, nuk do të thotë se duhet t'i harrojmë rregullat që e mundësojnë këtë komunikim të sigurtë.  Ky tregim flet për një problem që ka ndodhur si rezultat i thyerjes së fjalëkalimeve të e-mailave të katër të punësuarve të një firme.

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 02.03.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Ngjarje e vërtetë nga Amerika: Është kidnapuar një vajzë pesëmbëdhjetë vjeçare, pas bisedës onlajn me një çift
e mërkurë , 24 shkurt 2010
2.14-vistinska-sluchka-od-amerika---kidnapirano-petnaeset-godishno-devojche-po-muabetenje-so-nepoznat-par-onlajn-intro.png Ngjarja e vërtetë nga numri i sotëm i "Kolibrit" është shembull për atë se sa rreziqe të mëdha mund të dalin nga kontaktimi i pakujdeshëm me njerëz të panjohur në internet,  posaçërisht në dhomat për biseda (chatroom). Bëhet fjalë për një vajzë pesëmbëdhjetëvjeçare nga Masaçusetsi, shoqrëimi onlajn i së cilës me një çift të panjohur,  nga ofrimi i ndihmës kalon në keqpërdorim. Ngjarja ka ndodhur në vitin 2002.

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 23.02.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Ngjarje e vërtetë nga Maqedonia: Profil i rrejshëm i një gazetareje me autoritet
e hënë , 15 shkurt 2010
2.13-vistinski-slucki-od-makedonija---lazen-profil-na-ugledna-novinarka-intro.png Njerëzit të cilët dëshirojnë t'i bëjnë keq dikujt, do ta bëjnë këtë qoftë në jetën reale ose në jetën virtuale. Për fat të keq, jeta virtuale ta jep ndjenjën e një lirie më të madhe dhe, atyre që dëshirojnë të bëjnë keq, u jep mënyrë plotësuese dhe më të lehtë për ta bërë një gjë të tillë. Viktimë e një njeriu të tillë mund të jetë çdokush, mirëpo shumë shpesh, sfidë e veçantë për këta keqbërës janë njerëzit publikë dhe me autoritet. Ngjarja e mëposhtme e vërtetë është shembull i keqpërdorimit të të dhënave personale të një gazetareje me autoritet në Maqedoni. 
 
Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 16.02.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
<< Fillim < E mërparshme 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tjetra > Fund >>

Rezultatet 73 - 80 nga 149
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates