Faqja e parë
Ngjarje e vërtetë për sajber dhunë: Shoqëri e shkatërruar
e martë , 30 mars 2010
Nuk themi kot se të dhënat personale janë vetëm për vete dhe se duhet të kemi kujdes se me kë i ndajmë ato dhe për çfarë qëllimi. Ndërsa kur bëhet fjalë për fjalëkalimet (password-et), nuk ka dyshim2.19-vistinska-sluchka-za-sajber-nasilstvo---unishteno-prijatelstvo-intro.png - ata janë vetëm për ty, nuk duhet t'ia tregosh as shokut ose shoqes më të mirë. Ja pse...

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 30.03.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Ngjarje e vërtetë nga Maqedonia: Fotografi e keqpërdorur në kontekst pornografik
e mërkurë , 24 mars 2010
2.18-vistinska-sluchka-od-makedonija---zloupotrebena-fotografija-vo-pornografski-kontekst--intro.png
Fotografia është e dhën personale që zbulon shumëçka. Poqese keqpërdoret në Internet, mund të ketë pasoja të pakëndshme për personin që gjendet në fotografi. Një ngjarje e vërtetë për këtë lloj të keqpërdorimit është treguar në tregimin e mëposhtëm.

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 23.03.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Ngjarje e vërtetë: Nga takimi onlajn i dashurisë deri te kidnapimi
e martë , 16 mars 2010
2.17-vistinska-sluchka---od-onlajn-ljubovna-sredba-do-lazhno-kidnapiranje-intro.png
Jo gjithmonë mund t'i dijmë qëllimet e vërteta të njerëzve, veçanërisht jo të atyre të cilët i njohim vetëm nga mjediset virtuale. Tregimi i sotshëm flet për një djalë i cili duke e shfrytëzuar naivitetin dhe pakujdesinë e një vajze në Internet, krijon afërsi të rrejshme dhe shoqëri, me qëllim që të fitojë para.

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 16.03.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Ngjarje e vërtetë nga Maqedonia: Profil i rrejshëm në Facebook për një punëtor të njohur shëndetësor
e martë , 09 mars 2010
2.16-vistinska-sluchka-od-makedonija---lazhen-profil-na-fejsbuk-za-lichnost-na-visoka-pozicija-vo-zdravstvena-ustanova-intro.pngProblemet me hyrjen e palejuar në profilet e huaja në Facebook, ndryshimi i të dhënave personale dhe fotografive, komunikimi në emër të huaj me miqtë e pronarit të profilit dhe ndryshimi i fjalëkalimeve që të pamundësohet qasja, janë të shpeshta dhe të shumta. Nga keqpërdorimet e këtilla nuk janë kursyer as personat publikë dhe të punësuarit në institucione publike që kanë pozita të larta. I tillë është rasti me drejtorin e një spitali në Shkup, për të cilin është hapur profil në Facebook nga ana e një kolegu të tij.

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 09.03.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Ngjarje e vërtetë nga Maqedonia: Janë thyer fjalëkalimet e adresave të e-mailit të katër të punësuarve
e martë , 02 mars 2010
2.15-vistinska-sluchka-od-makedonija---probieni-lozinkite-na-imejl-adresite-na-chetvorica-vraboteni-intro.png Edhe pse këmbimi i porosive nëpërmjet e-mailit është punë shumë e thjeshtë, e sigurtë, dhe e zakonshme, nuk do të thotë se duhet t'i harrojmë rregullat që e mundësojnë këtë komunikim të sigurtë.  Ky tregim flet për një problem që ka ndodhur si rezultat i thyerjes së fjalëkalimeve të e-mailave të katër të punësuarve të një firme.

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 02.03.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Ngjarje e vërtetë nga Amerika: Është kidnapuar një vajzë pesëmbëdhjetë vjeçare, pas bisedës onlajn me një çift
e mërkurë , 24 shkurt 2010
2.14-vistinska-sluchka-od-amerika---kidnapirano-petnaeset-godishno-devojche-po-muabetenje-so-nepoznat-par-onlajn-intro.png Ngjarja e vërtetë nga numri i sotëm i "Kolibrit" është shembull për atë se sa rreziqe të mëdha mund të dalin nga kontaktimi i pakujdeshëm me njerëz të panjohur në internet,  posaçërisht në dhomat për biseda (chatroom). Bëhet fjalë për një vajzë pesëmbëdhjetëvjeçare nga Masaçusetsi, shoqrëimi onlajn i së cilës me një çift të panjohur,  nga ofrimi i ndihmës kalon në keqpërdorim. Ngjarja ka ndodhur në vitin 2002.

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 23.02.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Ngjarje e vërtetë nga Maqedonia: Profil i rrejshëm i një gazetareje me autoritet
e hënë , 15 shkurt 2010
2.13-vistinski-slucki-od-makedonija---lazen-profil-na-ugledna-novinarka-intro.png Njerëzit të cilët dëshirojnë t'i bëjnë keq dikujt, do ta bëjnë këtë qoftë në jetën reale ose në jetën virtuale. Për fat të keq, jeta virtuale ta jep ndjenjën e një lirie më të madhe dhe, atyre që dëshirojnë të bëjnë keq, u jep mënyrë plotësuese dhe më të lehtë për ta bërë një gjë të tillë. Viktimë e një njeriu të tillë mund të jetë çdokush, mirëpo shumë shpesh, sfidë e veçantë për këta keqbërës janë njerëzit publikë dhe me autoritet. Ngjarja e mëposhtme e vërtetë është shembull i keqpërdorimit të të dhënave personale të një gazetareje me autoritet në Maqedoni. 
 
Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 16.02.2010, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Anëtarësohu në klubin e pinguinëve - bëhu edhe ti pinguin
e hënë , 15 shkurt 2010
club-pinguin-intro.png Paramendo një mjedis onlajn në të cilin mundesh të ndihesh plotësisht i sigurtë, ndërsa në të njëjtën kohë i ke të gjitha mundësitë për shoqërim, zbavitje dhe lojë. Një mjedis i tillë ekziston e aq më tepër aty të gjithë janë pinguinë, ndërsa kur të bashkangjitesh edhe ti do të bëhesh një prej tyre. Klubi i pinguinëve pranon anëtarë të cilët dëshirojnë të jenë të sigurtë, të cilët i respektojnë rregullat për mosndarje onlajn të të dhënave personale me të tjerët dhe të cilët nuk shërbehen me mashtrime dhe ofendime gjatë komunikimit me të tjerët.

Објавено во: Колибри, Нова Македонија
Датум на објавување: 09.02.2010, вторник
Lexoni përmbajtjen...
 
<< Fillim < E mërparshme 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Tjetra > Fund >>

Rezultatet 73 - 80 nga 148
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates