Faqja e parë
"Kerpuf" - destinacion për shprehje të kreativitetit
e martë , 15 dhjetor 2009
2.5-kerpoof---destinacija-za-iskazhuvanje-na-kreativnosta-intro.pngNëse dëshiron ta shfrytëzosh kohën tënde të lirë duke krijuar diçka interseante dhe kreative, “kerpuf” është destinacion që shumë shpejt mund të bëhet njëri nga destinacionet tua më të preferuara. Këtu, duke e shfrytëzuar fantazinë dhe inspiracionin tënd do të mund të krijosh kreacione  të tua personale të cilat pastaj do t'i shfrytëzosh në mënyra të ndryshme, sipas paramendimeve dhe nevojave tua.

Botuar në: Kolibri, NovaMakedonija
Data e botimit: 15.12.2009, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Ngjarje e vërtetë nga Maqedonia: Ndërrimi i identitetit të një gazetareje të re
e martë , 01 dhjetor 2009
prezemen-identitet-na-mlada-novinarka-intro.png Në kohën e sotme, të gjithë shfrytëzojmë mënyra të ndryshme për komunikim me shokët, kolegët, farefisin. E gjithë kjo përputhet me kohën në të cilën jetojmë dhe mundësitë që i ofrojnë teknologjitë e reja. Duke filluar nga porositë SMS që i këmbejmë nëpërmjet celularit, porosive të e-mailit që i dërgojmë dhe që i pranojmë nëpërmjet internetit, e gjer te programet për bisedë (çat) dhe shërbimet për rrjetëzim social, kemi shumë mundësi të lidhemi, të komunikojmë dhe të mbetemi në kontakt me njerëzit që i njohim nga jeta reale. Kur shfrytëzohen këto begati të internetit për qëllime private është një gjë, mirëpo është diçka krejtësisht tjetër kur ato shfrytëzohen edhe gjatë komunikimit profesional. Ky tregim ka të bëjë me një gazetare të re nga Maqedonia, në profilin e së cilës në Facebook, ka depërtuar dikush dhe e ka keqpërdorur atë, e poashtu edhe adresën e saj të e-mail-it, që ka pasur pasoja në punën e saj.

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 01.12.2009, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Raylit - edukim onlajn dhe zbavitje e garantuar për çdo fëmijë
e martë , 24 nëntor 2009
2.3-raylit---onlajn-edukacija-i-garantirana-zabava-za-sekoe-dete-intro.png Në këtë numër të "Kolibrit" do ta prezantojmë ueb-faqen mjaft zbavitëse dhe nga e cila mund të mësohen shumë gjëra "Raylit". Poqese je në moshë prej 3 deri në 8 vjet dhe dëshiron t'i zhvillosh aftësitë tuaja mendore dhe fizike, kjo ueb-faqe do të paraqesë një përjetim të përditshëm interesant dhe shumë të dobishëm. Nëse kjo të duket simpatike dhe e dobishme, për këtë ueb-faqe mund të bisedosh me prindërit e tu dhe me pëlqimin e tyre edhe ti do të mund të bëhesh shfrytëzues i tij dhe për çdo ditë të shoqërohesh me miqtë e tu të rinj Figo, Luka dhe Kleo.

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 24.11.2009, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Nova Makedonija: "Facebook"-u nuk është për fëmijë të moshës dhjetëvjeçare
e mërkurë , 18 nëntor 2009
fejsbuk-ne-e-za-desetgodishnici.png Psikologët dhe ekspertët për mediume-onlajn pajtohen se të rinjtë nuk duhet të çkyçen nga socilazimi virtual. Ata rekomandojnë që prindërit t'u japin udhëzime dhe kufizime  tinejxherëve të tyre (minimum në moshën 16 vjeçare), t'i mësojnë për sjellje të mirë në internet dhe në këtë mënyrë vetë të mbrohen nga ndonjë fatkeqësi potenciale. Megjithatë, vende për lojë të fëmijëve më të vegjël janë, parqet dhe  fushat e ndryshme për lojë.

Burimi: Nova Makedonija
 
Ngjarje e vërtetë nga Maqedonia: Imixh i shkatërruar nga një video në Youtube
e martë , 17 nëntor 2009
unisten-imidj-od-video-na-jutjub-intro.pngNdonjëherë nuk ka nevojë që vetë të shkaktosh ndonjë situatë të pakëndshme. Njerëzit bëjnë punë të këqija edhe pa pasur ndonjë arsye ose pa mos i provokuar me ndonjë sjellje joadekuate onlajn. Ngjarja e vërtetë në vazhdim e vërteton mu këtë. Bëhet fjalë për një vajzë në moshë tinejxhere që ka përjetuar një ngjarje shumë të vështirë nëpërmjet shërbimit për publikim dhe shikim të videove onlajn.

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e publikimit: 17.11.2009, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
Sjellja e mirë në internet
e premte , 13 nëntor 2009
dobro-odnesuvanje-intro.pngDeri sa jemi në internet, kemi për obligim që të sillemi me respekt ndaj njerëzve me të cilët komunikojmë, ashtu siç i respektojmë njerëzit kur takohemi me ta për çdo ditë. Kjo do të thotë se edhe në internet duhet të kemi kujdes që të mos ofendojmë ose t'i bëjmë dëm dikujt, siç kemi kujdes edhe gjatë takimeve të drejtpërdrejta.

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 17.06.2008, e martë  
Lexoni përmbajtjen...
 
Ngjarje e vërtetë nga Maqedonia: Indentitet i vjedhur në internet
e martë , 10 nëntor 2009
2.1-vistinski-sluchki-od-makedonija---ukraden-identitet-na-internet-intro.pngInterneti vetvetiu na mundëson shumë gjëra, dhe para se ta lexosh këtë ngjarje, duhet ta dish mirë këtë dhe të mos lejosh që dikush të të thotë se nuk është ashtu. Megjithatë, kjo nuk do të thotë se ai është një vend i sigurtë, ku nuk mund të na ndodhë asgjë. Siç u shmangesh rreziqeve në rrugë dhe kujdesesh për veten tënde, gjithashtu duhet të kesh kujdes edhe kur je onlajn. Situata të pakëndshme dhe njerëz të këqinj ka çdokund, po edhe në botën virtuale. Ja një ngjarje e vërtetë, e cila flet për një fëmijë nga Maqedonia.

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 10.11.2009, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
4 rregulla për përdorim të sigurt të Internetit
e enjte , 05 nëntor 2009
4-pravila-intro.png
Interneti është vend i shkëlqyeshëm për informim, shoqërim dhe zbavitje, mirëpo, njëkohësisht ai është edhe burim i rreziqeve të shumta. 4 rregullat e mëposhtme do të të ndihmojnë të jesh i sigurt derisa e përdor Internetin:

Botuar në: Kolibri, Nova Makedonija
Data e botimit: 06.10.2008, e martë
Lexoni përmbajtjen...
 
<< Fillim < E mërparshme 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Tjetra > Fund >>

Rezultatet 89 - 96 nga 149
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates