Faqja e parë
IT.com.mk: Udhëzues për ruajtje të privatësisë në Facebook
e hënë , 20 korrik 2009
facebook_privacy_m.png Më shumë se 250 milionë njerëz nga e tërë bota, në mesin e të cilëve edhe 250 mijë shfrytëzues nga Maqedonia, e shfrytëzojnë rrjetin më të popullarizuar social Facebook, i cili mundëson që në mënyrë të lehtë të lidhemi dhe të komunikojmë me miqtë tanë, të ndajmë fotografi, video, linke dhe të ngjashme. Mirëpo një numër shumë i vogël i tyre i kushtojnë kujdes privatësisë së tyre dhe asaj se kush ka qasje në të dhënat e tyre personale, kryesisht nga padituria se si ta rregullojnë qasjen te ato informata. Që të mbroheni sa më mirë, IT.com.mk e publikon këtë udhëzues, i cili në mënyrë të detajuar do t'ua prezantojë opcionet që administrata e Facebook-ut ua ofron shfrytëzuesev të saj. (Lexo udhëzuesin)
 
Autor: Damjan Arsovski
 
Veçer: Ka shantazhuar të miturën me porno klip
e enjte , 30 prill 2009
Një manastiras e ka shantazhuar një vajzë të mitur që t'i inçizojë një porno klip, që t'ia paguajë borxhin, që gjoja se vajza ia ka pasur atij.
Policia manastirase ngriti aktpadi penale kundër M.S. (22) nga fshati Sveta i Demir Hisarit, për vepër penale "tregim i materialit pornografik fëmijës". Në mars të vitit 2009, i denoncuari e ka detyruar H.N. (16) nga fshati Edinakovci, që me telefonin e saj celular të inçizojë video klip personal me përmbajtje pornografike, si kompenzim për borxhin në të holla që gjoja H.N. ia ka pasur atij. Pas kësaj, i denoncuari e ka transferuar video klipin në telefonin e tij dhe ua ka tërguar më tepër njerëzve.
 
Burimi: Veçer
 
Shpic: Stop për ueb-faqet me pornografi fëmijërore
e premte , 24 prill 2009
stop-pornografija.pngQeveria e kancelares Angela Merkel dje miratoi një ligj të ri, me të cilin të gjithë ofruesve të internetit në Gjermani u urdhërohet t'i bllokojnë ueb-faqet me pornografi fëmijërore. Teksti duhet të miratohet nga parlamenti, gjë që nuk duhet të jetë problem, sepse koalicioni i Merkelit i kontrollon të dyja dhomat e parlamentit, theksojnë agjencitë. Sipas ligjit, të gjithë ofruesit e internetit që kanë mbi 10 mijë shfrytëzues, duhet t'i bllokojnë ueb-faqet... (lexoje lajmin - "Shpic")

 
Nova Makedonija: Microsft-i lansoi Mesenxher për fëmijë
e mërkurë , 25 mars 2009
msn-kids.png Microsoft-i para do kohësh e lëshoi në përdorim  versionin e ri të Windows Live Messenger të dedikuar për fëmijë. Ai ka interfejs në gjuhën gjermane, ndërsa paralajmërime për ta vënë në dispozicion në gjuhë të tjera akoma nuk ka. Më tepër për mundësitë e këtij programi mund të lexoni në shtojcën "Kolibri" në ueb, që del çdo të martë në të përditshmen "Nova Makedonija".

 

 
Самоиницијативни едукации за безбедно користење на интернет во ОУ „Блаже Конески“ во Велес
e mërkurë , 18 shkurt 2009
blaze-veles-deca-6-mala.png По завршувањето на проектот „Заштита и безбедност на децата и нивните права на интернет“, во основното училиште „Блаже Конески“ во Велес, се одржаа серија едукации за безбедно користење на интернет. Овие едукации беа организирани и спроведени од страна на самото училиште, а иницијативата потекна од двајцата наставници: Маја Ржарова и Илчо Ценев кои присуствуваа на заедничката обука за родители која се одржа во општинската сала во Велес.

Училиштето „Блаже Конески“ не беше опфатено со едукации во рамките на проектот.

Lexoni përmbajtjen...
 
Обележување на денот на безбеден интернет
e mërkurë , 18 shkurt 2009
safer-internet-day-intro-mala.png По повод денот на безбеден интернет, оваа година во ЕУ Инфо Центарот беше организиран настан на кој неколку стручни излагачи ја запознаа разнородната публика со начините на кои можеме да го направиме интернетот, побезбедно место.

Настанот беше организиран како панел дискусија и беше поделен на два дела. Во првиот дел, се претставија 4 излагачи: Патрик Пакет од „Мисијата на Европската Унија“, Ирина Шумадиева од „Фондацијата Метаморфозис“, Елена Стојановска од „Дирекцијата за заштита на личните податоци“ (ДЗЛП) и Александар Токарев од ИТ компанијата „Некстсенс“, додека модератор беше Валентин Нешовски од Европската комисија.
Lexoni përmbajtjen...
 
Ndikimi i shfrytëzimit të telefonave celularë mbi shëndetin e fëmijëve
e martë , 27 janar 2009
deca-so-mobilni.pngDuke u fokusuar në pasojat e mundshme negative nga përdorimi i telefonave celularë, si rezultat i dërgimit të SMS porosive qëllimkëqija të tjerëve, dhënien e pamenduar të numrit të telefonit celular etj., nuk duhet të lihen pasdore edhe rreziqet e mundshme për shëndetin e fëmijëve. Portali maqedonas për kancer para do kohësh publikoi 10 rekomandime, të 20 kardiologëve të njohur botërorë, për mbrojtje nga valët elektromagnetike, të cilat i emitojnë telefonat celularë.

Kontrolloni se cila është mosha e rekomanduar në të cilën fëmijët mund të fillojnë të përdorin telefon celular, në çfarë largësie dhe si duhet të mbahet ai në raport me trupin, a duhet të preferohen SMS porositë në vend të bisedave telefonike etj. Poashtu, lexoni se ç'thonë hulumtimet në lidhje me rrezikun nga shkaktimi i kancerit si rezultat i shfrytëzimit të telefonave celularë. A janë këto dy gjëra të lidhura në mes veti?


 
Qeveria franceze ndaloi reklamimin e celularëve për fëmijët
e mërkurë , 14 janar 2009
Për shkak të shqetësimeve në rritje se celularët mund të shkaktojnë kancer dhe sëmundje të tjera, në Francë do të miratohen ligje të reja kundër përdorimit të celularëve nga ana e fëmijëve.
 
Lexoni përmbajtjen...
 
<< Fillim < E mërparshme 11 12 13 14 15 16 17 18 19 Tjetra > Fund >>

Rezultatet 97 - 104 nga 149
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates