Lajme
Sigurt në internet në Apriliadën 2011 Printoni E-mail
e premte , 01 prill 2011
intro_aprilijada_2011.jpg
Me rastin e ditës së shakasë, 1 prillit, fëmijët u mblodhën në sheshin Maqedonia, ku morrën pjesë në manifestimin zbavitës, të organizuar nga qendra kulturore për fëmijë Karposh. Ekipi i Metamorfozis iu bashkangjit zbavitjes, duke u ndarë fëmijëve, prindërve dhe arsimtarëve, posterë për përdorim të sigurt të internetit.


Lexoni përmbajtjen...
 
Vizitë shkollës fillore "Aco Shopov" në Shkup Printoni E-mail
e premte , 18 mars 2011
aco_shopov-intro.jpg Më 16.03.2011, në Sh.F. "Aco Shopov", Shkup u mbajtën tri ligjerata me temë: Siguria dhe privatësia e fëmijëve në internet. Në këto ligjerata morrën pjesë diku rreth 70 nxënës të klasës së 5-të, 7-të dhe 8-të, të ndarë në dy grupe. Ligjeratat zgjatën nga një orë mësimore, ndërsa fëmijët kishin mundësi të mësojnë diç më tepër, të informohen për rreziqet në internet, mirëpo edhe për atë se si ta mbrojnë privatësinë e tyre.


Lexoni përmbajtjen...
 
Promovim i 10 filmave të shkurtër për siguri dhe privatësi të fëmijëve në Internet Printoni E-mail
e premte , 24 dhjetor 2010
Të martën, më 28 dhjetor, në ora 19:00 do të bëhet promovimi i 10 filmave të shkurtër në tema që kanë të bëjnë me sigurinë dhe privatësinë e fëmijëve në Internet, të përgatitur në kuadër të projektit "Më lehtë deri te privatësia në Internet".

Lexoni përmbajtjen...
 
Веб-сајтот „Безбедно на интернет“ посочен во учебник по информатика за петто одделение Printoni E-mail
e enjte , 14 tetor 2010
informatika-5-to.jpgВеб-сајтот „Безбедно на интернет“ е посочен како корисен извор за учениците во рамките на учебникот по информатика за петто одделение. Помеѓу обработените теми во учебникот е и темата „Правила за однесување на интернет“ во која се упатуваат некои важни препораки во однос на паметното и безбедно користење на интернетот од страна на децата, а во продолжение е наведен и веб-сајтот crisp.org.mk како извор на кој можат да се најдат повеќе информации на темата. Учебникот може да се преземе во електронска верзија (PDF).
 
Trajnime për siguri në Internet në Negotinë Printoni E-mail
e enjte , 19 gusht 2010
obuka-vo-negotino---intro.png Në kuadër të shënimit të Ditës botërore për Internet më të sigurt (9 shkurti) në SHF "Strasho Pinxhur" në Negotinë gjatë muajit u mbajt trajnim për nxënësit dhe prindërit në këtë temë. Trajnimin e realizoi Gjorgjina Dimova - arsimtare e informatikës, duke i përdorur materialet që gjenden ne ueb-faqen e Metamorfzis Sigurt në Internet.

Lexoni përmbajtjen...
 
Seminar me temë: "Siguria dhe privatësia në Internet" në NOVA Printoni E-mail
e hënë , 28 qershor 2010
Të premten e kaluar (25.06.2010) në shkollën private NOVA u mbajt seminar me temë "Siguria dhe privatësia në Internet", të cilin e ndoqën afër 20 pjesëmarrës nga kuadri arsimor dhe pedagogjik. Në këtë ngjarje kishte përfaqësues nga Fondacioni Metamorfozis, ndërsa qëllimi ishte diskutimi i rreziqeve potenciale në Internet, mënyrat e pengimit dhe kontrollimit të tyre, sidomos në kuadër të shkollës.

Lexoni përmbajtjen...
 
Strip për të rinjtë në Evropë: "Nën mbikqyrje" Printoni E-mail
e hënë , 28 qershor 2010
under-surveillance.png Teknologjitë e informacionit dhe të komunikimit (telefoni, Interneti, e-porositë, bloget dhe rrjeteat sociale) e lehtësojnë jetën e përditshme dhe lidhjet me farefisin, miqtë e bile edhe me njerëz të panjohur. Këto teknologji me një intensitet mjaft të madh i shfrytëzojnë posaçërisht të rinjtë. Mirëpo, nëse nuk kemi kujdes, ato mund të na sjellin në situatë që të zbulojmë sasi të mëdha të të dhënave personale, duke e lehësuar mbikqyrjen e jetës tonë private.  Mbrojtja e të dhënave personale është e një rëndësie të veçantë për respktimin e privatësisë.

Bashkësia Evropiane ka përcaktuar një kornizë ligjore dhe rregullatore që ka për qëllim të sigurojë mbrojtje të të dhënave personale të qytetarëve si një nga të drejtat e tyre themelore. Cili është në fakt realiteti në praktikë dhe si ne vet mund të mbrohemi në jetën e përditshme?

Lexoni përmbajtjen...
 
Tribunë: Sigurt në Internet në Kavadar Printoni E-mail
e enjte , 22 prill 2010
Më 20 prill, në sallën e kuvendit të komunës së Kavadarit u mbajt tribunë me temë: Sigurt në Internet, nga ana e stacionit lokal policor, e përkrahur nga OSBE-ja. Në tribunë morrën pjesë nga 10 nxënës nga të gjitha shkollat fillore dhe të mesme të komunës në moshë 12-17 vjeçare, drejtorët dhe shërbimet profesionale të shkollave, këshilltarë nga Byroja për zhvillimin e arsimit, përfaqësues të organizatave joqeveritare dhe të mediumeve, si dhe redaktorë të ueb-faqeve lokale të cilat shkruajnë për jetën e natës në Kavadar.

Gordana Bogeva, anëtare e rrjetit që përbëhet nga përfaqësues të trajnuar të shkollave dhe të OJQ-ve nga Maqedonia, e formuar në kuadër të projektit "Mbrojtja dhe siguria e fëmijëve dhe të drejtat e tyre në Internet", mbajti një prezantim edukativ në këtë temë.
 
Komunikimet: [Hulumtim] Shkup: fëmijët dhe mediumet Printoni E-mail
e premte , 18 dhjetor 2009
aaron.png Në kushte kur fëmijët janë për çdo ditë të bombarduar me informata dhe fotografi nga mediume  të llojllojshme dhe të shumta, është shumë me rëndësi të dijmë se ç'bëjnë fëmijët me mediumet. Për atë qëllim me anketim të një mostre të përcaktuar të 212 prindërve të fëmijëve të moshës prej dy deri në gjashtë vjeçare nga Aerodromi, Karposhi, Çairi dhe Sopishteja e hulumtova qasjen e fëmijëve të vegjël te teknologjia mediale në shtëpi, frekuencën dhe kohën e eksponimit ndaj tyre dhe shprehitë për përdorim të mediumeve elektronike. (Lexoje postimin për hulumtimin)

Hulumtuese: Viktorija Dimitrovska
Autor i postimit: Darko Buldioski
Data e botimit: 17.12.2009
Burimi: Komunikimet
 
Nova Makedonija: "Facebook"-u nuk është për fëmijë të moshës dhjetëvjeçare Printoni E-mail
e mërkurë , 18 nëntor 2009
fejsbuk-ne-e-za-desetgodishnici.png Psikologët dhe ekspertët për mediume-onlajn pajtohen se të rinjtë nuk duhet të çkyçen nga socilazimi virtual. Ata rekomandojnë që prindërit t'u japin udhëzime dhe kufizime  tinejxherëve të tyre (minimum në moshën 16 vjeçare), t'i mësojnë për sjellje të mirë në internet dhe në këtë mënyrë vetë të mbrohen nga ndonjë fatkeqësi potenciale. Megjithatë, vende për lojë të fëmijëve më të vegjël janë, parqet dhe  fushat e ndryshme për lojë.

Burimi: Nova Makedonija
 
IT.com.mk: Udhëzues për ruajtje të privatësisë në Facebook Printoni E-mail
e hënë , 20 korrik 2009
facebook_privacy_m.png Më shumë se 250 milionë njerëz nga e tërë bota, në mesin e të cilëve edhe 250 mijë shfrytëzues nga Maqedonia, e shfrytëzojnë rrjetin më të popullarizuar social Facebook, i cili mundëson që në mënyrë të lehtë të lidhemi dhe të komunikojmë me miqtë tanë, të ndajmë fotografi, video, linke dhe të ngjashme. Mirëpo një numër shumë i vogël i tyre i kushtojnë kujdes privatësisë së tyre dhe asaj se kush ka qasje në të dhënat e tyre personale, kryesisht nga padituria se si ta rregullojnë qasjen te ato informata. Që të mbroheni sa më mirë, IT.com.mk e publikon këtë udhëzues, i cili në mënyrë të detajuar do t'ua prezantojë opcionet që administrata e Facebook-ut ua ofron shfrytëzuesev të saj. (Lexo udhëzuesin)
 
Autor: Damjan Arsovski
 
Veçer: Ka shantazhuar të miturën me porno klip Printoni E-mail
e enjte , 30 prill 2009
Një manastiras e ka shantazhuar një vajzë të mitur që t'i inçizojë një porno klip, që t'ia paguajë borxhin, që gjoja se vajza ia ka pasur atij.
Policia manastirase ngriti aktpadi penale kundër M.S. (22) nga fshati Sveta i Demir Hisarit, për vepër penale "tregim i materialit pornografik fëmijës". Në mars të vitit 2009, i denoncuari e ka detyruar H.N. (16) nga fshati Edinakovci, që me telefonin e saj celular të inçizojë video klip personal me përmbajtje pornografike, si kompenzim për borxhin në të holla që gjoja H.N. ia ka pasur atij. Pas kësaj, i denoncuari e ka transferuar video klipin në telefonin e tij dhe ua ka tërguar më tepër njerëzve.
 
Burimi: Veçer
 
Shpic: Stop për ueb-faqet me pornografi fëmijërore Printoni E-mail
e premte , 24 prill 2009
stop-pornografija.pngQeveria e kancelares Angela Merkel dje miratoi një ligj të ri, me të cilin të gjithë ofruesve të internetit në Gjermani u urdhërohet t'i bllokojnë ueb-faqet me pornografi fëmijërore. Teksti duhet të miratohet nga parlamenti, gjë që nuk duhet të jetë problem, sepse koalicioni i Merkelit i kontrollon të dyja dhomat e parlamentit, theksojnë agjencitë. Sipas ligjit, të gjithë ofruesit e internetit që kanë mbi 10 mijë shfrytëzues, duhet t'i bllokojnë ueb-faqet... (lexoje lajmin - "Shpic")

 
Nova Makedonija: Microsft-i lansoi Mesenxher për fëmijë Printoni E-mail
e mërkurë , 25 mars 2009
msn-kids.png Microsoft-i para do kohësh e lëshoi në përdorim  versionin e ri të Windows Live Messenger të dedikuar për fëmijë. Ai ka interfejs në gjuhën gjermane, ndërsa paralajmërime për ta vënë në dispozicion në gjuhë të tjera akoma nuk ka. Më tepër për mundësitë e këtij programi mund të lexoni në shtojcën "Kolibri" në ueb, që del çdo të martë në të përditshmen "Nova Makedonija".

 

 
Самоиницијативни едукации за безбедно користење на интернет во ОУ „Блаже Конески“ во Велес Printoni E-mail
e mërkurë , 18 shkurt 2009
blaze-veles-deca-6-mala.png По завршувањето на проектот „Заштита и безбедност на децата и нивните права на интернет“, во основното училиште „Блаже Конески“ во Велес, се одржаа серија едукации за безбедно користење на интернет. Овие едукации беа организирани и спроведени од страна на самото училиште, а иницијативата потекна од двајцата наставници: Маја Ржарова и Илчо Ценев кои присуствуваа на заедничката обука за родители која се одржа во општинската сала во Велес.

Училиштето „Блаже Конески“ не беше опфатено со едукации во рамките на проектот.

Lexoni përmbajtjen...
 
<< Fillim < E mërparshme 1 2 3 4 5 6 7 Tjetra > Fund >>

Rezultatet 31 - 45 nga 96
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates