Lajme
Обележување на денот на безбеден интернет Printoni E-mail
e mërkurë , 18 shkurt 2009
safer-internet-day-intro-mala.png По повод денот на безбеден интернет, оваа година во ЕУ Инфо Центарот беше организиран настан на кој неколку стручни излагачи ја запознаа разнородната публика со начините на кои можеме да го направиме интернетот, побезбедно место.

Настанот беше организиран како панел дискусија и беше поделен на два дела. Во првиот дел, се претставија 4 излагачи: Патрик Пакет од „Мисијата на Европската Унија“, Ирина Шумадиева од „Фондацијата Метаморфозис“, Елена Стојановска од „Дирекцијата за заштита на личните податоци“ (ДЗЛП) и Александар Токарев од ИТ компанијата „Некстсенс“, додека модератор беше Валентин Нешовски од Европската комисија.
Lexoni përmbajtjen...
 
Ndikimi i shfrytëzimit të telefonave celularë mbi shëndetin e fëmijëve Printoni E-mail
e martë , 27 janar 2009
deca-so-mobilni.pngDuke u fokusuar në pasojat e mundshme negative nga përdorimi i telefonave celularë, si rezultat i dërgimit të SMS porosive qëllimkëqija të tjerëve, dhënien e pamenduar të numrit të telefonit celular etj., nuk duhet të lihen pasdore edhe rreziqet e mundshme për shëndetin e fëmijëve. Portali maqedonas për kancer para do kohësh publikoi 10 rekomandime, të 20 kardiologëve të njohur botërorë, për mbrojtje nga valët elektromagnetike, të cilat i emitojnë telefonat celularë.

Kontrolloni se cila është mosha e rekomanduar në të cilën fëmijët mund të fillojnë të përdorin telefon celular, në çfarë largësie dhe si duhet të mbahet ai në raport me trupin, a duhet të preferohen SMS porositë në vend të bisedave telefonike etj. Poashtu, lexoni se ç'thonë hulumtimet në lidhje me rrezikun nga shkaktimi i kancerit si rezultat i shfrytëzimit të telefonave celularë. A janë këto dy gjëra të lidhura në mes veti?


 
Qeveria franceze ndaloi reklamimin e celularëve për fëmijët Printoni E-mail
e mërkurë , 14 janar 2009
Për shkak të shqetësimeve në rritje se celularët mund të shkaktojnë kancer dhe sëmundje të tjera, në Francë do të miratohen ligje të reja kundër përdorimit të celularëve nga ana e fëmijëve.
 
Lexoni përmbajtjen...
 
Ueb-faqen "Sigurt në internet" e përkrahën mbi 430 anëtarë në Facebook Printoni E-mail
e martë , 13 janar 2009
Nga fundi i muajit i dhjetor, me qëllim të promovimit më të madh të ueb-faqes Sigurt në internet, u krijua grup në Facebook, në të cilin për njëzet ditë u anëtarësuan 434 anëtarë. 

Ky grup është i dedikuar për të gjithë ata të cilët do të mund të kishin dobi nga informatat për sigurinë e fëmijëve gjatë përdorimit të internetit, ose për ata të cilët do të donin t'ua rekomandonin këto përmbajtje miqve të tyre në Facebook. Grupi është me karakter të hapur, që do të thotë se ka mundësi të bashkangjiten edhe anëtarë të rinj, të cilët pastaj edhe vetë mund të kontribuojnë për promovim edhe më të madh të ueb-faqes.
 
As fshatrat e Kumanovës nuk mbetën pa edukim Printoni E-mail
e premte , 14 nëntor 2008
kumanovsko-intro-mala.png
 
5 fshatra të Kumanovës u përfshinë në edukimin për përdorim të sigurt të internetit, gjatë muajit të kaluar. Fshatrat: Opajë, Sllupçan, Mateç, Lopatë dhe Hotël, u njoftuan me problemet e sigurisë gjatë përdorimit të internetit, nga ana e Arben Ibraimit, i cili realizoi 5 edukime në secilën shkollë të këtyre fshatrave.

Lexoni përmbajtjen...
 
Уште 5 други скопски училишта добија едукации Printoni E-mail
e enjte , 13 nëntor 2008
uste-5-novi-ucilista-mala.png
 
Помеѓу скопските училишта опфатени со едукација во месец октомври, беа и основните: „Љубен Лапе“, „Христијан Тодоровски Карпош“, „26 јули“ и „Јоаким Крчоски“, како и средното „Георги Димитров“. Едукатори кои независно работеа во овие училишта беа Татјана Јаневска, Ирина Шумадиева и Насер Мифтари.

Lexoni përmbajtjen...
 
Едукации во општина Кисела Вода Printoni E-mail
e mërkurë , 12 nëntor 2008
kuzman-za-intro-mala.png Во месец октомври, беа реализирани голем број едукации за децата и наставниците во училиштата кои спаѓаат под општината Кисела Вода. Исто така, како резултат на добрата соработка со општината, се реализираше и една масовна едукација за родителите на учениците кои учат во овие училишта, што пак беше повод за свикување на претставници од медиумите, со цел и тие подобро да се запознаат со темата и сработеното во рамките на проектот.

Lexoni përmbajtjen...
 
Takim me edukatorët e projektit CRISP Printoni E-mail
e mërkurë , 12 nëntor 2008
sredba-1-mala.png
 
Me datën 1 të këtij muaji, u mbajt takim me edukatorët dhe disa nga bashkëpunëtorët e tjerë të përfshirë në projekt. Qëllimi i takimit ishte të këmbehen mendime dhe përvoja nga edukimet e mbajtura, si dhe të propozohen ide të reja për vazhdimin e aktiviteteve për ngritje të vetëdijes në lidhje me këtë problematikë.

Lexoni përmbajtjen...
 
Raport nga edukimet e reja të realizuara nga ana e "Hapni dritaret" Printoni E-mail
e hënë , 10 nëntor 2008
otw-intro-mala.png
Në tetor, në procesin për edukim dhe ngritje të vetëdijes për përdorim më të sigurtë të internetit ndërmjet fëmijëve, prindërve dhe kuadrit arsimor, u përfshinë edhe dy përfaqësuese nga "Hapni dritaret", të cilat punonin në rolin e edukatoreve: Radmilla Stojkovska dhe Margarita Gulevska. Ato i përfshinë dy shkollat filloret të Shkupit: "Dimo Haxhi Dimov" dhe "Llazo Tërpovski".
Lexoni përmbajtjen...
 
Edhe 3 shkolla në Kavadar fituan edukim për përdorim të kujdesshëm të internetit Printoni E-mail
e enjte , 06 nëntor 2008
kavadarci-intro-mala.png
Në gjimnazin "Dobri Daskallov", si dhe në shkollat fillore "Tode Haxhi-Tefov" dhe "Dimkata Angelov - Gaberot" në Kavadar, u zhvilluan edukimet për përdorim të shkathët, të kujdesshëm dhe të sigurtë të internetit gjatë muajit të kaluar. U përfshinë një numër i madh i nxënësve në të gjitha shkollat. Punën e edukatores, sikurse edhe në fazën e parë, edhe këtë herë e bëri Gordana Bogeva.

Lexoni përmbajtjen...
 
Едукации во Делчево и Македонска Каменица Printoni E-mail
e martë , 04 nëntor 2008
delcevo-intro-mala.png
 
Во октомври, се реализираа едукации за безбедно користење на интернет од страна на децата во едно делчевско училиште, едно во селото Тработивиште, делчевско, како и во едно училиште во Македонска Каменица. Едукациите ги реализираше Нејат Демировски од ПХУРТ – Делчево.

Lexoni përmbajtjen...
 
Со новите едукации во Куманово се опфатија 6 училишта Printoni E-mail
e martë , 04 nëntor 2008
kumanovo-intro-mala.png Во октомвриската фаза од спроведувањето на едукациите за безбедно користење на интернет од страна на децата, беа опфатени вкупно 6 училишта, 4 во кои наставата се изведува на македонски јазик и 2 во кои наставата се изведува на албански. Во четирите македонски училишта едукациите ги изведоа Маргарита Аврамовска и Зоран Стефановски, додека за албанските задолжен беше Реџаиљ Али.


Lexoni përmbajtjen...
 
Едукации за безбедно користење на интернет и во Велес Printoni E-mail
e hënë , 03 nëntor 2008
veles-intro-mala.png
На 21-ви и 22-ри октомври, едукации за безбедно користење се одржаа и во градот Велес. За разлика од другите градови каде се одржуваа вакви едукации и во текот на минатата учебна година, овде се одржаа за прв пат. Беа опфатени 4 училишта, две основни и две средни. Едукациите ги спроведоа координаторите на проектот Ирина Шумадиева од Метаморфозис и Татјана Јаневска од Меѓаши.


Lexoni përmbajtjen...
 
Edukime për përdorim të sigurt të internetit në Tetovë Printoni E-mail
e hënë , 03 nëntor 2008
Kiril-i-Metodij-1-mala.png
 
Në tetor u realizuan edukime të reja për përdorim të internetit nga fëmijët, në 3 shkolla të Tetovës. Edukimet i realizoi Xhanije Iseini, bashkëpunëtore e projektit. U përfshinë dy shkollat fillore "Liria" dhe "Kirili dhe Metodi", si dhe shkolla e mesme ekonomike "8 shtatori".

Lexoni përmbajtjen...
 
Edukime për përdorim të sigurt të internetit në SHMNK "Vllado Tasevski" Printoni E-mail
e premte , 24 tetor 2008
tasevski-intro-mala.png Më 21 tetor, u mbajtën edukime për përdorim të sigurt të internetit në shkollën e mesme "Vllado Tasevski" në Shkup. U realizuan gjithsej 8 edukime nga të cilat 6 për nxënësit dhe nga 1 për arsimtarët dhe prindërit. Me 8 edukimet u përfshinë 158 nxënës, 23 arsimtarë dhe 20 prindër. Edukimet i realizoi Elena Stojanovska nga Drejtoria për mbrojtje të të dhënave personale.

Lexoni përmbajtjen...
 
<< Fillim < E mërparshme 1 2 3 4 5 6 7 Tjetra > Fund >>

Rezultatet 46 - 60 nga 96
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates