Lajme
Edukime të reja për siguri në internet në Manastir Printoni E-mail
e premte , 24 tetor 2008
bitola-intro-mala.png
Shkolla e mesme "Taki Daskallo" dhe shkolla fillore "Kole Kaninski" u përfshinë në edukimet për përdorim të sigurt të internetit nga ana e fëmijëve gjatë këtij muaji. Në shkollën e mesme u mbajtën 4 edukime, edhe atë 3 për nxënësit dhe 1 për arsimtarët, ndërsa për prindërit nuk u mbajt edukim. Në shkollën fillore u mbajtën të gjitha 5 edukimet e parapara.

Lexoni përmbajtjen...
 
Edukime në SHF “Jan Amos Komenski” Printoni E-mail
e premte , 24 tetor 2008
komenski-intro-mala.png
 
Gjatë javës së kaluar, prej 13 deri më 15 tetor u realizuan edukimet për shfrytëzim të sigurt të internetit nga ana e nxënësve në shkollën fillore “Jan Amos Komenski” në Shkup. Edukimet i realizoi Irina Shumadieva nga Metamorfozis.

Lexoni përmbajtjen...
 
Завршени едукациите и во Охрид Printoni E-mail
e enjte , 23 tetor 2008
ohrid-novi-intro.png
 
Уште 4 училишта во Охрид беа опфатени со едукации за безбедно користење на интернет во текот на изминатите 2 недели. За разлика од едукациите спроведени во текот на минатата учебна година, овој пат се презентираше само на македонски јазик. Едукациите ги реализираа Марија Пупиноска Гогова и Катерина Ситникоска.

Lexoni përmbajtjen...
 
Во Штип, едукации за безбедно користење на интернет уште во две основни училишта Printoni E-mail
e mërkurë , 22 tetor 2008
Toso-Arsov-intro-mala.png
 
Минатата недела во Штип беа реализирани 10 нови едукации за безбедно користење на интернет од страна на децата. По 5 едукации се реализираа во основните училишта „Гоце Делчев“ и „Тошо Арсов“. Едукациите ги спроведоа Гоце Коцески и Душан Миланов.

Lexoni përmbajtjen...
 
U mbajtën edukimet e reja në Prilep Printoni E-mail
e martë , 21 tetor 2008
prilep-novi-intro-mala.png
 
Prej 9 deri më 14 nëntor, në shkollën fillore "Kliment Ohridski" në Prilep, u realizuan 5 edukime për përdorim të sigurt të internetit nga ana e fëmijëve. Edukimet i mbajti Talija Baboska nga Qendra për iniciativë qytetare.

Lexoni përmbajtjen...
 
U realizuan edukimet e reja në SHF “11 Tetori” Printoni E-mail
e premte , 10 tetor 2008
deca-11-oktomvri-novi-5-mala.png
Në kuadër të ciklit të ri të edukimeve me temë “i sigurt në internet”, me sukses mbaroi seria e pare prej 6 edukimeve të cilat u realizuan në shkollën fillore “11 Tetori” në Shkup. Prezantimet u mbajtën në gjuhën maqedonase, ndërsa rolin e edukatorit e kishte Irina Ivanova, profesoreshë në këtë shkollë.


Lexoni përmbajtjen...
 
U botua manuali “i sigurt në internet” për prindërit dhe mësimdhënësit Printoni E-mail
e hënë , 06 tetor 2008
vodici.png
 
 
U botua manuali i pestë me radhë i Fondacionit Metamorfozis, i titulluar “i sigurt në internet”, i kushtuar para së gjithash prindërve, por i dobishëm edhe për  mësimdhënësit e shkollave, si dhe për gazetarët si përfaqësues të mediumeve.

Lexoni përmbajtjen...
 
Edukime të reja për shfrytëzim të sigurt të internetit nga ana e fëmijëve Printoni E-mail
e hënë , 06 tetor 2008
Prej sot, zyrtarisht fillon cikli i ri i prezantimeve edukative për shfrytëzim të sigurt të internetit nga ana e fëmijëve, i kushtuar krahas tyre edhe për prindërit e tyre dhe mësimdhënësit e shkollave fillore dhe të mesme në Maqedoni.

Lexoni përmbajtjen...
 
Ligjëratë për gazetarë: sfida në lidhje me shfrytëzimin e internetit nga ana e fëmijëve Printoni E-mail
e premte , 03 tetor 2008
mediumi-1-mala.png Dje prej orës 11 deri në ora 13, në lokalet e Metamorfozis u mbajt ligjëratë për sfidat lidhur me shfrytëzimin e internetit nga ana e fëmijëve. Në takim morën pjesë 6 përfaqësues të mediumeve dhe organizatave të cilat u ftuan: Svetllana Veljakova nga Kërçova (Radio Kërçova, Kanal77), Karolina Micevska nga Prilepi (Kanal Vizija, Zenit), Aneta Peçipajkovska (Forumi i të rinjëve, BLLOK), Borçe Malevski (OSBE), Tatjana Janevska dhe Hristina Argirovska nga Megjashi.

Lexoni përmbajtjen...
 
Nova Makedonija: Pedofilia – fenomen i vjetër apo sëmundje e re? Printoni E-mail
e enjte , 02 tetor 2008
pedofilijata.png Interesimi i madh i mediumeve për rastet e pedofilisë në Maqedoni e nxori në sipërfaqe dukurinë devijuese e cila gjithmonë ekzistonte, vetëm se nuk flitej për të sepse trajtohej si temë e turpshme për ta ndarë me opinionin, kështu mendon  d-r. Nelko Stojanovski, profesor i patologjisë sociale në Fakultetin filozofik në Shkup (lexoe artikullin)

Autor:  Angelina Dimoska, burimi: “Nova Makedonija


 
Keqpërdorimi i fëmijëve nëpërmjet internetit Printoni E-mail
e hënë , 25 gusht 2008
Në lajmet e mbrëmjes të datës 24.08.2008 të televizionit A1 kishte një rrëfim për sigurinë e fëmijëve në internet. Lexoni këtë rrëfim ose direkt shikoni videon. Rrëfimin e përgatiti Emilija Jovanovska.
 


 
Në Kumanovë edukimet për shfrytëzim të sigurt të internetit u mbajtën edhe në gjuhën shqipe Printoni E-mail
e enjte , 31 korrik 2008
Krahas dy shkollave maqedonase në Kumanovë të cilat ishin përfshirë në edukimin për shfrytëzim të sigurt të internetit, në këtë qytet u mbajtën edukime edhe për nxënësit, prindërit e tyre dhe mësimdhënësit në dy shkolla ku mësimi mbahet në gjuhën shqipe. Edukimet u mbajtën në shkollën fillore “Bajram Shabani” dhe në shkollën e mesme teknike “Nace Bugjoni”. Këto edukime i realizoi Ali Rexhaili në gjysmën e dytë të muajit maj.

Lexoni përmbajtjen...
 
Edhe në Manastir u mbajtën edukimet për siguri në internet Printoni E-mail
e enjte , 31 korrik 2008
Qendra kulturore rinore nga Manastir i në fundin e vitit të kaluar shkollor realizoi një varg takimesh edukative për shfrytëzimin e internetit në mënyrë të sigurt nga ana e fëmijëve. U përfshinë shkolla e mesme “Gjorgji Naumov” dhe shkolla fillore “Gjorgji Sugarev”. Edukimet u realizuan në gjuhën maqedonase nga Dejan Dodovski, por ndihmuan edhe Ivona Kërstevska dhe Aleksandar Todorovski. Me përmbajtjen e edukimeve u njoftuan 186 nxënës prej të dy shkollave, vetëm 6 profesorë dhe 8 vullnetarë nga qendra.

Lexoni përmbajtjen...
 
Onlajn promovimi i projektit në mes shteteve të Evropës lindore Printoni E-mail
e premte , 11 korrik 2008
Qendra interaktive për profesionistë të cilët punojnë në lëmin e parandalimit të keqpërdorimit dhe moskujdesit të fëmijëve dhe intervenimi për të ndihmuar në atë drejtim në Evropën lindore, rishtazi botoi informacion për projektin “Mbrojtja dhe siguria e fëmijëve dhe të drejtave të tyre në internet”.

Ueb-faqja është krijuar në vitin 2001 me ndihmën financiare të “Institutit shoqëria e hapur“, kurse realizohet në bashkëpunim me Ambasadën e pare të fëmijëve në botë – “Megjashi”, falë së cilës prezantohen informata për temën që ka të bëjë me Maqedoninë.


 
Edhe 4 shkolla tjera të Shkupit u përfshinë në projektin për shfrytëzim të sigurt të internetit nga ana e fëmijëve Printoni E-mail
e enjte , 10 korrik 2008
lazo-3-mala.png Me edukimet për shfrytëzim të sigurt të internetit u përfshinë gjithsej 8 shkolla nga Shkupi, prej të cilave në 2 shkolla ku mësimi zhvillohet në gjuhën shqipe, ndërsa shkollat tjera janë në gjuhën maqedonase. Prej të gjithave, në tre prej tyre edukimin e realizuan përfaqësuesit e trajnuar të organizatës “Hapni dritaret”, në dy prej tyre përfaqësues nga “Forumi rinor arsimor” nga Shkupi, kurse në tre shkollat tjera përgjegjësinë e kishte Ambasada e parë e fëmijëve në botë – “Megjashi”.
Lexoni përmbajtjen...
 
<< Fillim < E mërparshme 1 2 3 4 5 6 7 Tjetra > Fund >>

Rezultatet 61 - 75 nga 96
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates