Насловна arrow Вести
Едукативен семинар во Охрид Испечати Е-пошта
5.05.2008.
На 6, 7 и 8 мај, во хотелот „Климетица“ во Охрид ќе се одржи едукативен семинар како дел од активностите предвидени во проектот CRISP чиј носител е „Фондацијата Метаморфозис“, а го спроведува во партнерство со „Меѓаши“.

Семинарот ќе го проследат околу 40 учесници и тоа, претставници на НВО-ии и претставници од повеќе основни и средни училишта од Македонија. Целта на семинарот е да го обезбеди потребното ниво на едукација од областа на заштитата на децата на интернет, заштитата на личните податоци, како и на детските права воопшто, што треба да резултира со квалитетни презентации низ училиштата кои целосно ќе ги спроведат едукаторите-учесници на семинарот.
Прочитај повеќе...
 
Испечатен постер со Повелбата за правата на децата на интернет Испечати Е-пошта
29.04.2008.
poster_mak.gif
 
 
Деновиве од печат излезе постер кој ја содржи Повелбата за првата на децата на интернет и се обраќа директно на децата и тинејџерите, потенцирајќи ги нивните основни права на интернет.
 
Постерот е испечатен на македонски и на албански јазик и неговата цел е да им ги предочи и да им ги направи достапни правата на децата на интернет на сите деца кои користат интернет во училиштата или интернет клубовите низ Македонија.

Прочитај повеќе...
 
Едукативни летоци за тоа како да се биде вешт интернет корисник Испечати Е-пошта
18.04.2008.
letok_mak.gif
 
Во рамките на проектот Заштита и безбедност на децата и нивните права на интернет (CRISP) беше испечатен леток кој содржи 5 корисни правила, наменети на децата и младите, за тоа како да бидат внимателни и вешти интернет корисници, а со тоа и безбедни додека се онлајн.
Прочитај повеќе...
 
Брошурата „Ти одлучуваш...“ објавена и на албански јазик Испечати Е-пошта
17.04.2008.
brosura_mala_al.gif
 
Брошурата „Ти одлучуваш...“ наменета за деца и млади од средно училиште и од повисоките одделенија во основно училиште, која на крајот на јануари беше објавена на македонски јазик, деновиве излезе од печат и на албански јазик. Брошурата, која на албански јазик го носи насловот „Ti vendos..", е испечатена во 1500 примероци и во рамките на проектот CRISP ќе биде поделена во основните и средните училишта во кои ќе се спроведува проектот. Преземете ја брошурата, во електронска верзија тука.
 
Средба на НВО-ии во Меѓаши по повод формирање на мрежа за изведување на едукативни презентации Испечати Е-пошта
9.04.2008.
megjasi_m.jpg
 
Денес во Меѓаши беше одржана првата неформална средба помеѓу претставниците на повеќето НВО-ии од вкупно десетте кои ќе земат активно учество во изведувањето на едукативните презентации низ училиштата во Македонија кои треба да се реализираат до крајот на оваа учебна година.
Прочитај повеќе...
 
Објавена брошура за заштита на личните податоци и приватноста на децата на интернет Испечати Е-пошта
28.02.2008.
brosura-mala.gif
 
Во рамките на проектот CRISP или Заштита и безбедност на децата и нивните права на интернет, кој фондацијата Метаморфозис го спроведува со поддршка од Европската унија, на 28.01.2008 беше промовирана брошура за заштита на личните податоци на интернет. Оваа брошура, која носи наслов „Ти одлучуваш... Размислувања и факти за заштита на твоите лични податоци“, Метаморфозис ја изработи во соработка со Дирекцијата за заштита на личните податоци (ДЗЛП).
Прочитај повеќе...
 
<< Почеток < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 Следна > Крај >>

Резултати 91 - 96 од 96
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates