Насловна arrow Вести
Приватноста во дигиталната ера Испечати Е-пошта
24.04.2017.
приватност

Со 9 едукативни видео стории, Фондацијата „Метаморфозис“ во соработка со APTI (Асоцијација за технологија и интернет) се придружува на кампањата за едукација и за подигање на свеста на граѓаните за безбедност на интернет во Македонија.

Прочитај повеќе...
 
Мајките би можеле да завршат во затвор поради објавување на фотографии од нивните деца на Фејсбук Испечати Е-пошта
4.03.2016.
landscape-1457019971-kid-photo.jpg
Споделувањето фотографии од вашите деца и убавите моменти со нив е право на секој родител, но тоа наскоро би можело да се промени во Франција, каде благодарение на ригидните закони за приватност кои го прават незаконско објавувањето фотографии од личности без нивна дозвола.
Прочитај повеќе...
 
Ден на побезбеден интернет 2016: „Одиграј ја твојата улога за подобар интернет!“ Испечати Е-пошта
15.02.2016.
sid2016.png

Денот на побезбеден Интернет се организира секоја година во февруари, од страна на „Insafe”, со цел промовирање на побезбедно и поодговорно користење на онлајн технологиите и мобилните телефони, особено помеѓу помладата популација во светот.

Прочитај повеќе...
 
Одржани предавања на тема „Заштити се онлајн“ Испечати Е-пошта
24.02.2015.
zastitiseonlajn-strumica.jpg
На 23 февруари, во организација на Центарот на заедницата на општина Струмица, а во соработка со Метаморфозис, се одржаа две предавања за ученици од основните и средните  училишта од општина Струмица на тема „Заштити се онлајн“.


Прочитај повеќе...
 
Анкета за однесување на интернет Испечати Е-пошта
25.12.2014.
questionnaire.jpg
Метаморфозис, Фондација за интернет и општество, спроведува истражување за навиките и ставовите на корисниците на интернет во Република Македонија.


Прочитај повеќе...
 
Одржан Час по приватност во СУГС „Браќа Миладиновци“ и СУГС „Владо Тасевски“ Испечати Е-пошта
2.12.2014.
cam00282.jpg
На 01 декември се одржа Час по приватност во средните училишта СУГС „Браќа Миладиновци“ и СУГС „Владо Тасевски“. На предлог на училиштата во СУГС „Браќа Миладиновци“ предавањето се одржа на ученици од прва и втора година, додека во СУГС „Владо Тасевски“ на ученици од прва, втора и трета година.
Прочитај повеќе...
 
Одржан Час по приватност во средните училишта СУГС ” Панче Арсовски “ и СУГС „Цветан Димов“ во Скопје Испечати Е-пошта
27.11.2014.
imag0063.jpgНа 24 ноември се одржа Час по приватност во средните училишта СЕПУГС СУГС „Панче Арсовски“ и СГГУ СУГС „Цветан Димов“. На предлог на училиштата во СУГС „Панче Арсовски“ предавањето се одржа на ученици од прва и втора година, додека во СУГС „Цветан Димов“ на ученици од трета и четврта година.
Прочитај повеќе...
 
Одржана трибина на тема „Средношколците и заштитата на личните податоци“ Испечати Е-пошта
21.11.2014.
imag0037.jpg
На ден 20.11.2014 година претставници од ДЗЛП, сектор Просветен инспекторат при Градот Скопје и фондацијата Метаморфозис, присуствуваа на трибина на тема „Средношколците и заштитата на личните податоци“ организирана од страна на средното училиште „Георги Димитров“.
Прочитај повеќе...
 
Одржан Час по приватност во СУГС „8-ми Септември “ и СУГС „ Михајло Пупин Испечати Е-пошта
17.11.2014.
cam00181.jpg

На 17 ноември се одржа Час по приватност во СУГС „8-ми Септември “ и СУГС „ Михајло Пупин“. На предлог на училиштето, во СУГС „8-ми Септември“ предавањето беше одржано пред група ученици од прва и трета година, додека во СУГС „Михајло Пупин“ пред ученици од повеќе класови во втора година.

Прочитај повеќе...
 
Одржан Час по приватност во средните училишта СЕПУГС „Васил Антевски-Дрен“ и СГГУ „Здравко Цветковски“ во Скопје Испечати Е-пошта
11.11.2014.
dscf1480.jpg

На 11 ноември се одржа Час по приватност во средните училишта СЕПУГС „Васил Антевски-Дрен“ и СГГУ „Здравко Цветковски“. На предлог на училиштата овој пат предавањата беа одржани на ученици од четврта година и во двете училишта.

Прочитај повеќе...
 
Одржан Час по приватност во СУГС „Д-р Панче Караѓозов“ Испечати Е-пошта
4.11.2014.
imag0024.jpg

На 3 ноември се одржа Час по приватност во средното медицинско училиште „Д-р Панче Караѓозов“. На предлог на училиштето овој пат предавањето беше одржано на ученици- претставници од сите класови од сите години.

Прочитај повеќе...
 
Одржан Час по приватност во СУГС „Зеф Љуш Марку“ Испечати Е-пошта
29.10.2014.
imag0013.jpg

На 27 октомври се одржа Час по приватност во средното училиште СУГС „Зеф Љуш Марку“. На предлог на училиштето овој пат предавањето беше одржано на ученици од четврта година.

Прочитај повеќе...
 
Одржан Час по приватност во средните училишта СУГС „Кочо Рацин“ и СУГС „Јосип Броз Тито“ Испечати Е-пошта
22.10.2014.
20141020_142539.jpg

На 20 октомври се одржа Час по приватност во средните училишта СУГС „Кочо Рацин“ и СУГС „Јосип Броз Тито“. На предлог на училиштето овој пат предавањето беше одржано на ученици од паралелка од прва година во „Кочо Рацин“ и мешана паралелка од втора, трета и четврта година од „Јосип Броз Тито“. 

Прочитај повеќе...
 
Одржан Час по приватност во средните училишта СУГС „Орце Николов“ и СУГС „Марија С. Кири“ Испечати Е-пошта
17.10.2014.
20141013_112720.jpg

На 10 октомври се одржа Час по приватност во средните училишта СУГС „Орце Николов“ и СУГС „Марија С. Кири“. На предлог на училиштето овој пат предавањето беше одржано на ученици од втора година во „Орце Н.“ и по еден клас од трета и еден клас од четврта година од „Марија С. Кири“. 

Прочитај повеќе...
 
Одржан Час по приватност во средното училиште СУГС „Арсени Јовков“ Испечати Е-пошта
6.10.2014.
dscf1370.jpg

На 6 септември се одржа Час по приватност во СУГС „Арсени Јовков“. На предлог на училиштето овој пат предавањето беше одржано на ученици од прва втора година.

Прочитај повеќе...
 
<< Почеток < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 Следна > Крај >>

Резултати 1 - 15 од 96
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates