Lajme
Privatësia në epokën digjitale Printoni E-mail
e hënë , 24 prill 2017
приватност

Me 9 video-storje edukative, Fondacioni “Metamorfozis” në bashkëpunim me APTI (Аsociacionin për teknologji dhe internet) i bashkangjitet fushatës për edukim dhe ngritje të vetëdijes së qytetarëve për sigurinë në internet në Maqedoni.

Lexoni përmbajtjen...
 
Мајките би можеле да завршат во затвор поради објавување на фотографии од нивните деца на Фејсбук Printoni E-mail
e premte , 04 mars 2016
landscape-1457019971-kid-photo.jpg
Споделувањето фотографии од вашите деца и убавите моменти со нив е право на секој родител, но тоа наскоро би можело да се промени во Франција, каде благодарение на ригидните закони за приватност кои го прават незаконско објавувањето фотографии од личности без нивна дозвола.
Lexoni përmbajtjen...
 
Ден на побезбеден интернет 2016: „Одиграј ја твојата улога за подобар интернет!“ Printoni E-mail
e hënë , 15 shkurt 2016
sid2016.png

Денот на побезбеден Интернет се организира секоја година во февруари, од страна на „Insafe”, со цел промовирање на побезбедно и поодговорно користење на онлајн технологиите и мобилните телефони, особено помеѓу помладата популација во светот.

Lexoni përmbajtjen...
 
Одржани предавања на тема „Заштити се онлајн“ Printoni E-mail
e martë , 24 shkurt 2015
zastitiseonlajn-strumica.jpg
На 23 февруари, во организација на Центарот на заедницата на општина Струмица, а во соработка со Метаморфозис, се одржаа две предавања за ученици од основните и средните  училишта од општина Струмица на тема „Заштити се онлајн“.


Lexoni përmbajtjen...
 
Анкета за однесување на интернет Printoni E-mail
e enjte , 25 dhjetor 2014
questionnaire.jpg
Метаморфозис, Фондација за интернет и општество, спроведува истражување за навиките и ставовите на корисниците на интернет во Република Македонија.


Lexoni përmbajtjen...
 
Одржан Час по приватност во СУГС „Браќа Миладиновци“ и СУГС „Владо Тасевски“ Printoni E-mail
e martë , 02 dhjetor 2014
cam00282.jpg
На 01 декември се одржа Час по приватност во средните училишта СУГС „Браќа Миладиновци“ и СУГС „Владо Тасевски“. На предлог на училиштата во СУГС „Браќа Миладиновци“ предавањето се одржа на ученици од прва и втора година, додека во СУГС „Владо Тасевски“ на ученици од прва, втора и трета година.
Lexoni përmbajtjen...
 
Одржан Час по приватност во средните училишта СУГС ” Панче Арсовски “ и СУГС „Цветан Димов“ во Скопје Printoni E-mail
e enjte , 27 nëntor 2014
imag0063.jpgНа 24 ноември се одржа Час по приватност во средните училишта СЕПУГС СУГС „Панче Арсовски“ и СГГУ СУГС „Цветан Димов“. На предлог на училиштата во СУГС „Панче Арсовски“ предавањето се одржа на ученици од прва и втора година, додека во СУГС „Цветан Димов“ на ученици од трета и четврта година.
Lexoni përmbajtjen...
 
Одржана трибина на тема „Средношколците и заштитата на личните податоци“ Printoni E-mail
e premte , 21 nëntor 2014
imag0037.jpg
На ден 20.11.2014 година претставници од ДЗЛП, сектор Просветен инспекторат при Градот Скопје и фондацијата Метаморфозис, присуствуваа на трибина на тема „Средношколците и заштитата на личните податоци“ организирана од страна на средното училиште „Георги Димитров“.
Lexoni përmbajtjen...
 
Одржан Час по приватност во СУГС „8-ми Септември “ и СУГС „ Михајло Пупин Printoni E-mail
e hënë , 17 nëntor 2014
cam00181.jpg

На 17 ноември се одржа Час по приватност во СУГС „8-ми Септември “ и СУГС „ Михајло Пупин“. На предлог на училиштето, во СУГС „8-ми Септември“ предавањето беше одржано пред група ученици од прва и трета година, додека во СУГС „Михајло Пупин“ пред ученици од повеќе класови во втора година.

Lexoni përmbajtjen...
 
Одржан Час по приватност во средните училишта СЕПУГС „Васил Антевски-Дрен“ и СГГУ „Здравко Цветковски“ во Скопје Printoni E-mail
e martë , 11 nëntor 2014
dscf1480.jpg

На 11 ноември се одржа Час по приватност во средните училишта СЕПУГС „Васил Антевски-Дрен“ и СГГУ „Здравко Цветковски“. На предлог на училиштата овој пат предавањата беа одржани на ученици од четврта година и во двете училишта.

Lexoni përmbajtjen...
 
Одржан Час по приватност во СУГС „Д-р Панче Караѓозов“ Printoni E-mail
e martë , 04 nëntor 2014
imag0024.jpg

На 3 ноември се одржа Час по приватност во средното медицинско училиште „Д-р Панче Караѓозов“. На предлог на училиштето овој пат предавањето беше одржано на ученици- претставници од сите класови од сите години.

Lexoni përmbajtjen...
 
Одржан Час по приватност во СУГС „Зеф Љуш Марку“ Printoni E-mail
e mërkurë , 29 tetor 2014
imag0013.jpg

На 27 октомври се одржа Час по приватност во средното училиште СУГС „Зеф Љуш Марку“. На предлог на училиштето овој пат предавањето беше одржано на ученици од четврта година.

Lexoni përmbajtjen...
 
Одржан Час по приватност во средните училишта СУГС „Кочо Рацин“ и СУГС „Јосип Броз Тито“ Printoni E-mail
e mërkurë , 22 tetor 2014
20141020_142539.jpg

На 20 октомври се одржа Час по приватност во средните училишта СУГС „Кочо Рацин“ и СУГС „Јосип Броз Тито“. На предлог на училиштето овој пат предавањето беше одржано на ученици од паралелка од прва година во „Кочо Рацин“ и мешана паралелка од втора, трета и четврта година од „Јосип Броз Тито“. 

Lexoni përmbajtjen...
 
Одржан Час по приватност во средните училишта СУГС „Орце Николов“ и СУГС „Марија С. Кири“ Printoni E-mail
e premte , 17 tetor 2014
20141013_112720.jpg

На 10 октомври се одржа Час по приватност во средните училишта СУГС „Орце Николов“ и СУГС „Марија С. Кири“. На предлог на училиштето овој пат предавањето беше одржано на ученици од втора година во „Орце Н.“ и по еден клас од трета и еден клас од четврта година од „Марија С. Кири“. 

Lexoni përmbajtjen...
 
Одржан Час по приватност во средното училиште СУГС „Арсени Јовков“ Printoni E-mail
e hënë , 06 tetor 2014
dscf1370.jpg

На 6 септември се одржа Час по приватност во СУГС „Арсени Јовков“. На предлог на училиштето овој пат предавањето беше одржано на ученици од прва втора година.

Lexoni përmbajtjen...
 
<< Fillim < E mërparshme 1 2 3 4 5 6 7 Tjetra > Fund >>

Rezultatet 1 - 15 nga 96
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates