Насловна
Влијанието од користењето на мобилните телефони врз здравјето на децата Испечати Е-пошта
deca-so-mobilni.pngФокусирајќи се на можните негативни последици од користењето на мобилните телефони, како резултат на праќање злобни смс пораки на други, непромислено давање на бројот на мобилниот телефон итн., не смеат да се занемарат и можните опасности по здравјето на децата. Македонскиот портал за ракот неодамна објави 10 препораки, на 20 светски познати кардиолози, за заштита од електромагнетните бранови кои ги емитираат мобилните телефони.

Проверете која е препорачливата возраст на која децата можат да почнат да користат мобилни телефони, на која оддалеченост и во каква поставеност во однос на телото треба да се држи уредот, дали да се преферираат смс пораките во однос на разговорите итн. Дополнително, прочитајте што велат истражувањата во врска со опасноста од предизвикување на рак како резултат од користењето на мобилен телефон. Дали овие две работи се поврзани?


 
< Претходно   Следно >
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates