Насловна arrow Вести arrow IT.com.mk: Водич за зачувување на приватноста на Facebook
IT.com.mk: Водич за зачувување на приватноста на Facebook Испечати Е-пошта
facebook_privacy_m.png Повеќе од 250 милиони луѓе од целиот свет, меѓу кои 250 илјади македонци, ја користат најпопуларната друштвена мрежа Facebook која овозможува на лесен начин да се поврземе и да комуницираме со пријателите, да споделуваме фотографии, видеа, линкови и сл. Но многу мал број од тие луѓе обрнуваат внимание на својата приватност и на тоа кој се има пристап до нивните лични податоци, воглавно од незнаење како да го регулираат пристапот до тие информации. За подобро да бидете заштитени, IT.com.mk го објавува овој водич кој детално ќе ви ги презентира опциите кои администрацијата на Facebook ги нуди на своите корисници. (Прочитај го водичот)
 
Автор: Дамјан Арсовски
 
< Претходно   Следно >
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates