Насловна
Вистинска случка од Македонија: Лажен профил на Фејсбук за познат здравствен работник Испечати Е-пошта
2.16-vistinska-sluchka-od-makedonija---lazhen-profil-na-fejsbuk-za-lichnost-na-visoka-pozicija-vo-zdravstvena-ustanova-intro.png Проблемите со пробивање на профили на Фејсбук, менување на личните податоци и фотографиите, комуницирање во туѓо име со пријателите на сопственикот на профилот и менување на лозинките за да се оневозможи пристапот, се чести и многубројни. Од ваквите злоупотреби не се поштедени ниту јавните личности и вработените во јавни институции кои држат високи позиции. Таков е неодамнешниот случај со директорот на една болница во Скопје, за кого бил отворен профил на Фејсбук од страна на негов колега.

Објавено во: Колибри, Нова Македонија
Датум на објавување: 09.03.2010, вторник

??????????? ?? ????????? ?? ??????? ???????? ?? ??? ?? ?????????? ? ?? ???????? ?? ????? ??????? ?????. ???????? ??????????, ????? ????????, ?? ??????? ???? ???????? ??????????? ????????? ?? ?????????? ? ??????????? ?? ???. ?? ?????? ??? ????????? ????? ????????? ??????? ? ???????????, ??? ? ??????? ???????????? ?? ??????????? ??????? ???? ???? ??? ??? ??? ? ????????.

2.16-vistinska-sluchka-od-makedonija---lazhen-profil-na-fejsbuk-za-lichnost-na-visoka-pozicija-vo-zdravstvena-ustanova.png

?????? ?????????? ??????? ?? ???, ???????? ?? ???????? ???????? ?? ??????????, ?? ???? ?? ??????? ?? ????? ?????????? ?? ??????, ???? ??????? ???, ?? ??? ?????? ???? ????????. ????? ?????????? ?? ??????????, ???????? ??? ???????? ? ?? ??????????? ?? ??????? ?? ??????? ???????? ?? ???? ?? ????????????? ??????? ?? ????????.

????? ?? ???? ???????? ? ???? ????????????? ?? ??????????? ?? ?????? ?? ????????????? ??????. ????? ???? ?? ???? ????? ?? ????? ?????????? ??????, ???? ????????? ???? ?? ???? ???? ?? ?????? ????, ?? ????????? ???? ?? ?? ???? ? ?????? ??????. ????? ????? ??? ? ?????????? ?? ???? ???????? ? ???? ?????????? ?? ????????? ?? ???????? ???????? ???? ?? ????????, ??? ?????????? ??????? ?? ????????????, ?? ????? ?? ??????????? ?? ?? ?? ??????????? ?????????????? ?? ????????. ?????, ?? ??????? ????? ?? ?? ???????? ?? ???????? ?? ??????? ?? ??????? ??? ????????? ???????, ??????? ?? ??????? ???????????? ?? ????????, ?? ???????????? ? ??????? ?? ?????????? ?? ??????????.
 
< Претходно   Следно >
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates