Насловна
Електронска пошта (e-mail) Испечати Е-пошта
 
Примери од Велика Британија  

 
Момчето не беше кул како што изгледаше на почетокот...
 
Моја блиска другарка која има 13 години, една вечер, разговарајќи преку интернет, запозна момче за кое мислеше дека е многу кул. Тој ѝ рекол дека има 16 години. Таа му ја даде и својата имејл адреса... (прочитај)


Згрешив што му ја дадов мојата имејл адреса...
 
Разговарав преку интернет многу долг период со едно навистина симпатично момче. Еден ден ми ја побара имејл адресата и јас му ја дадов... (прочитај)
 
 
Partygirl е всушност возрасен маж… 
 
Кога имав 16 години имав доста проблеми со пријателите од маало и од училиште.. Затоа поминував многу време онлајн, разговарајќи со непознати луѓе преку интернет и ми беше ок.. Но, после некое време ми се случи нешто непријатно и престанав да го правам тоа... (прочитај)


Примери од Maкедонија


Пробиени лозинките на имејл адресите на четворица вработени


Иако размената на пораки преку имејл е многу едноставна, безбедна и вообичаена работа, не значи дека при тоа треба да заборавиме на правилата кои ја овозможуваат ваквата сигурна и безбедна комуникација. Приказнава зборува за проблем настанат како резултат на пробивање на лозинките на имејл сметките на четворица вработени во една фирма.
(прочитај)
Вистинска случка за сајбер насилство: Уништено пријателство


Не напразно велиме дека личните податоци се само за себе и дека треба да внимаваме со кого ги споделуваме и за каква цел. Кога станува збор пак за лозинките, нема двоумење – тие се само за тебе, не треба да ги кажуваш ниту на најдобриот другар или другарка. Еве зошто... (прочитај)
 
 Муабетење на интернет Мобилни телефони Социјално врмежување
 
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates