Насловна arrow Интернет
Интернет Испечати Е-пошта
Индекс на прилозите
Интернет
Основни поими за интернетот
Комуникација преку интернет
Сурфање
Имајте на ум!

Имајте на ум!

Интернетот е дефинтивно корисен и бесконечен извор на информации и совети, но не можете да верувате во се што ќе прочитате на интернет мрежата. Секој може да објавува информации на интернет па поради тоа - не може во се да се верува. Некои луѓе и организации се многу внимателни во однос на точноста на информациите што ги објавуваат, но некои не се. Некои пак дури и намерно пласираат погрешни информации.

Кога пребарувате на интернет, започнете со пребарување на веб-сајтовите на кои најмногу им верувате и од таму продолжете понатаму да „чепкате“ по информациите. 

Еве нешто повеќе за тоа како може да препознаете на кој веб-сајт да му верувате, а на кој не... (прочитај).

 
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates