Насловна
На кој веб-сајт треба да му веруваш? Испечати Е-пошта

Интернет мрежата е место на кое може да се најдат навистина корисни и драгоцени информации и факти, но во исто време и многу невистини и дезинформации. Ако нешто се наоѓа на интернет, не значи дека тоа е апсолутно вистинито и точно! Ова се должи на фактот што секој има пристап до онлајн содржините на овој или оној начин и може да пишува буквално што сака! Тоа е нешто што е многу тешко, дури би рекле невозможно во целост да се контролира.

Како тогаш да знаеме на што да веруваме а на што не? Како да се заштитиме од погрешни информации?

Тука ќе најдете неколку клучни прашања кои ќе ви помогнат да препознавате на кој веб-сајт можете да му верувате, а на кој не.

1m.gif
 
 

2m.gif
 
 

3m.gif
 
 
4m.gif
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates