Faqja e parë arrow Mësimdhënësit
Printoni E-mail
Mësimdhënës
 
 
TË NDERUAR MËSIMDHËNËS,

Krahas prindërve, edhe ju si mësimdhënës duhet të kujdeseni për sigurinë e nxënësve tuaj derisa janë në internet. Pasi që shumica e shkollave kanë sisteme sigurie të cilat deri diku i bllokojnë përmbajtjet e papërshtatshme dhe ato të dëmshmet që të mos arrijnë deri te kompjuterët e shkollave, detyra e juaj primare është mbikëqyrja e aktiviteteve të fëmijëve derisa e shfrytëzojnë internetin në shkollë dhe krijimi i shprehive pozitive për shfrytëzimin e internetit. Në këtë mënyrë jo vetëm që do t’u ndihmoni fëmijëve që të jenë të sigurt derisa janë onlajn në shkollë, por do të kontribuoni që ato të mësohen ta shfrytëzojnë internetin në mënyrë të rregullt dhe të jenë të sigurt edhe kur nuk i mbikëqyrni drejtpërdrejt. Megjithatë, fëmijët e shfrytëzojnë internetin edhe në shtëpi, nëpër internet klubet, te shokët/shoqet e tyre, etj. Prandaj, është shumë e rëndësishme shfrytëzimi i sigurt i internetit në të gjitha kushtet.

Në këto faqe ju do të merrni kahe të cilat do t’ju ndihmojnë që si mësimdhënës t’i bartni porositë për sigurinë e fëmijëve në internet, në mënyrë zbavitëse dhe interaktive.
 
 
MËSIMDHËNËSIT Улога на наставникот во заштита на децата Ресурси Идеи за организација на школски час Правила за заштита на децата според нивната возраст
 
 
Политика на приватност   Техничка имплементација - Фондација Метаморфозис
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates