Нова Македонија: Педофилијата - стар феномен или нова болест?
pedofilijata.png Големиот медиумски интерес за случаите со педофилија во Македонија ја извади на површина девијантната појава што постоеше отсекогаш, само што не се зборуваше за неа зашто беше третирана како срамна тема за споделување со јавноста, смета проф. д-р Нелко Стојановски, професор по социјална патологија на Филозофскиот факултет во Скопје. (прочитај ја сторијата)

Автор:  Ангелина Димоска, извор: Нова Македонија