Нова Македонија: Мајкрософт лансираше Месинџер за деца
msn-kids.png Мајкрософт неодамна го пушти во употреба новиот Windows Live Messenger наменет за деца. Истиот има интерфејс на германски јазик, а најава за негова достапност на други јазици сè уште нема. Повеќе за можностите на самата програма можете да прочитате во веб изданието на додатокот „Колибри“, кој излегува секој вторник во дневниот весник „Нова Македонија“.