Шпиц: Стоп за сајтовите со детска порнографија
stop-pornografija.pngВладата на канцеларот Ангела Меркел вчера одобри нов закон, со кој на сите интернет-провајдери во Германија им се наредува да ги блокираат сајтовите со детска порнографија. Текстот треба да оди на одобрение во парламентот, што не би требало да биде проблем, бидејќи коалицијата на Меркел ги контролира и двата дома на парламентот, забележуваат агенциите. Според правилото, сите провајдери што имаат над 10 илјади корисници, треба да ги блокираат сајтовите... (прочитај ја веста - „Шпиц“)