Актив: Приватноста на младите на Интернет сè позагрозена
aktiv-privatnost.jpgНеодамна, јавноста во Македонија беше шокирана од злоупотребата на видео клип на една средношколка во кој таа изложува интимни искуства, за што имаше бурни реакции во јавноста, особено меѓу граѓанските активисти и организации.