На кој веб-сајт треба да му веруваш?
 
 Дали може да се проверат информациите прикажани на веб-сајтот?
 
 
5g.gifКога ќе погледнеш еден веб-сајт, многу е лесно да поверуваш дека информациите што ги нуди се точни само затоа што на него има многу информации кои звучат и изгледаат добро.

За жал, ова не е секогаш така. За разлика од телевизиските емисии и пишаните магазини, интернетот нема вработено луѓе кои ги проверуваат информациите до кои дошле пред да ги објават.

Затоа, тоа мора да го направиш самиот.