Бесплатен англиско-македонски речник за деца
zona-recnik.png
Со денешното издание на дневниот весник Нова Македонија, за секој читател бесплатно следуваше и подарок CD со англиско-македонски речник за деца. Речникот опфаќа повеќе од 8000 често користени зборови, нивен изговор во аудио форма, квиз за интерактивно учење, како и повеќе од 1000 илустрации за полесно врежување на зборовите во памтењето на децата. Речникот го издаде „Зона“,  може да се користи на сите Windows оперативни системи од Windows 95 па наваму, како и да се дополнува со сопствени зборови.