Почнаа едукациите во училиштата
По еднонеделните подготовки кои се случуваа во периодот од 12 до 16 мај, едукаторите кои беа обучени на претходно одржаниот семинар на тема „Заштита и безбедност на децата и нивните права на Интернет“, во рамките на истоимениот проект, оваа недела почнаа со спроведување на едукативните презентации во училиштата.

Досега, план за работа понудија следните НВО-ии: „Младински Образовен Форум“ (МОФ) и „Отворете ги прозорците“ од Скопје, „Центар за граѓанска иницијатива“ од Прилеп, „Младински културен центар“ (МКЦ) од Битола, „Пхурт “од Делчево, „Фондација за развој на локалната заедница“ од Штип и „Совет за превентива против малолетничка деликвенција“ од Кавадарци.  Покрај овие, во подготовки се и останатите НВО-ии кои со презентации треба да покријат уште 5 други градови од Македонија.

?? ???????????,  ?????? ?? ?? ?????? ???????????? ???? ?? ??????????? ?? ???????????? ?? ?????????? ?? ?????? ????, ??? ??? ?? ????? ???????? ? ????? ????? ?? ???????? ???????????? ???????. ???? ????? ? ?? ??????????? ????????, ??? ????? ?? ?? ??????????? ?? ???? ?????????? ???? ??? ?? ?????????????.
 
???? ?? ???????????? ?? ?????????? ?? ??????????